Από τον κινηματογράφο στην τηλεόραση μέχρι τα κόμικς, έχει γίνει κλασσική η αναπαράσταση της μάγισσας που πετάει με σκουπόξυλο, αλλά η προέλευσή της είναι στην πραγματικότητα πολύ παλιά.
Με την ευκαιρία της Αποκριάς, μια ματιά σε κάποιες λιγότερο γνωστές μάσκες
Αποκριάτικα έθιμα παλαιότερων εποχών από το πολύτιμο blog της Αριστέας Δαμιανίδη-Παπαθανασίου.
Ποιος να το περίμενε πως βιβλία μπορείς να συναντήσεις και σε ένα μαγαζί, όπως τo Everest, σε ένα μαγαζί στο οποίο περιμένεις να βρεις μόνο τυρόπιτες, καφέδες και κρουασάν σοκολάτας.
Μια χώρα που οι περισσότεροι γνωρίζουν για το κλασικό μπαλέτο, τον Ντοστογιέφσκι και τους συνθέτες κλασικής μουσικής, αγνοούν όμως τη πλούσια μαγειρική της παράδοση.
Το TasteAtlas είναι ένας παγκόσμιος άτλας φαγητού και ποτών, μια εγκυκλοπαίδεια γεύσεων αφιερωμένη στη επισήμανση, διατήρηση και προώθηση των παραδοσιακών πιάτων, τοπικών προϊόντων και υλικών παρασκευής, αυτοχθόνων συνταγών και εμβληματικών εστιατορίων με αυθεντική κουζίνα στις διάφορες χώρες!
Γιατί "δημοκρατικές" ε; Γιατί η σούπερ αυτή συνταγή, προέρχεται από ένα ιδιαίτερο σάιτ με γκουρμέ συνταγές και όχι μόνον, το Democratic Gourmet. Από περιέργεια στο όνομα του, μπήκα στο σάιτ και το "ψαχούλεψα". Διαβάστε απόσπασμα από την παρουσίαση που οι ίδιοι κάνουν στον ιστότοπό τους και είμαι σίγουρη ότι θα σας γεννηθεί και σας η ίδια περιέργεια. Δεν θα χάσετε. Έχουν άποψη. Και πολύ καλές συνταγές. Πρωτότυπες.
Αναζητώντας το νόημα των Χριστουγέννων πέρα από την ανταλλαγή των δώρων και τα πολύχρωμα λαμπάκια!
Όταν πήγαινα στο σχολείο, ήταν της μόδας δυο γυμνά ανθρωπάκια, ένα γλυκό ζευγαράκι σε διάφορα σκίτσα, λίγο πολύ όλα παρόμοια μεταξύ τους, που με σύντομες φράσεις εξηγούσαν τι είναι αγάπη.
Έχετε ακούσει για τη Σαρακοστή των Χριστουγέννων; Όταν ήμουν παιδί, στο Αγρίνιο, οι μεγάλοι νήστευαν από κρέας Τετάρτη και Παρασκευή για σαράντα μέρες. Και ολόκληρη την εβδομάδα πριν τα Χριστούγεννα, νηστεύαμε όλοι για να κοινωνήσουμε την Παραμονή. Ύστερα τρώγαμε κοτόσουπα, το πρωινό των Χριστουγέννων.