Περιβάλλον

Ο Σκύλος της Φωκίωνος Νέγρη

Ο Σκύλος της Φωκίωνος Νέγρη

Αφιερωμένο στον πιο πιστό φίλο του ανθρώπου το άγαλμα της Φωκίωνος Νέγρη αποτελεί αγαπημένο τόπο συνάντησης για ιδιοκτήτες σκύλων και όχι μόνον!

Το Ντουμπάι και η ψευδαίσθηση της ευτυχίας

Το Ντουμπάι και η ψευδαίσθηση της ευτυχίας

Το Ντουμπάι φαντάζει στα μάτια και το νου των περισσότερων ως ένα μέρος με αφάνταστη πολυτέλεια, πολλές ευκαιρίες για αγορά ακριβών αντικειμένων, μία ευκαιρία για πολυτέλεια και χλιδή.

Τα Αγριογούρουνα των Βορείων Προαστίων

Τα Αγριογούρουνα των Βορείων Προαστίων

Περιοχή "Έφεδροι", γνωστότερη ως "Διονυσοεκάλη". Πυκνά οικοδομημένη και πυκνοκατοικημένη.
Οδός Προμηθέως (ενδεικτικά).

Πέντε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μαύρες γάτες!

Πέντε ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τις μαύρες γάτες!

Είτε τις αγαπάμε είτε όχι, οι μαύρες γάτες ασκούν μια ιδιαίτερη γοητεία, έως και σεβασμό για τις ιδιαιτερότητές τους!

Το μοναστήρι δίπλα στο Στρασβούργο

Το μοναστήρι δίπλα στο Στρασβούργο

Το Στρασβούργο είναι μία από τις πιο όμορφες πόλεις της Ευρώπης. Χτισμένο στην δυτική όχθη του Ρήνου, είναι κοσμοπολίτικο, μαζεμένο, καθαρό, αριστοκρατικό και νεανικό ταυτόχρονα αφού είναι και φοιτητούπολη. Έχει ένα κουκλίστκο ιστορικό κέντρο, το επονομαζόμενο «Μικρή Γαλλία» (petite France) και ατέλειωτα μαγαζιά για ποτό, φαγητό και Tartes Flambée (που καταρρίπτουν τον μύθο των ξενέρωτων ευρωπαίων που κοιμούνται από τις εννιά). Για όλους αυτούς τους λόγους, αλλά και για πολλούς ακόμα, το Στρασβούργο είναι μια άκρως τουριστική πόλη. Που πολύ πιθανόν να έχετε ήδη επισκεφθεί ή πάντως να έχετε ακούσει πολλά γι’αυτήν.

Μερκάδα, το σούπερ χωριό του Τυμφρηστού

Μερκάδα, το σούπερ χωριό του Τυμφρηστού

Μην σας φανεί περίεργο, χρόνια ήθελα να επισκεφτώ την Μερκάδα, αλλά όλο κάτι στραβό τύχαινε και δεν τα κατάφερνα. Φέτος λοιπόν, αρχές Απριλίου επιτέλους πήγαμε και ζήσαμε ένα αξέχαστο τριήμερο στην Μερκάδα Φθιώτιδας.

Τί ωραίες πεταλούδες!

Τί ωραίες πεταλούδες!

Αυτές οι μικρές φτερωτές υπάρξεις είναι πάντα μια οπτική απόλαυση και πιθανώς ένα από τα μόνα έντομα που μας αρέσει να βλέπουμε στον κόσμο μας. Οι πεταλούδες υπολογίζονται σε εκατομμύρια και υπάρχουν περίπου 150.000 διαφορετικά είδη. Ωστόσο, μερικά ξεχωρίζουν για τα υπέροχα φτερά τους. Σας παρουσιάζουμε εδώ τα πιο όμορφα είδη πεταλούδων στον κόσμο!

Τα δέκα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο!

Τα δέκα πιο σπάνια ζώα στον κόσμο!

Από τα 8 εκατομμύρια ζωικά είδη στη Γη, πολλά βρίσκονται στα πρόθυρα της εξαφάνισης. Στην ερώτηση ποιος ευθύνεται για αυτό,  η απάντηση είναι : ο Άνθρωπος και η απίστευτη ικανότητά του να καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του! Ανακαλύψτε σε εικόνες τα 10 πιο σπάνια ζώα στον πλανήτη.

Τουρίστας στη Βεργίνα

Τουρίστας στη Βεργίνα

Υπάρχουν κατά τη γνώμη μου 7 αρχαιολογικοί χώροι που είναι καλό να επισκεφτεί κάθε Έλληνας (ή ξένος που έρχεται στην Ελλάδα). Της Ακρόπολης, των Δελφών, της Ολυμπίας, των Μυκηνών, της Κνωσσού, της Ελευσίνας και της Βεργίνας. Υπάρχουν και πάρα πολλοί άλλοι αξιόλογοι και ωραίοι (Σούνιο, Βραυρώνα, Αφαία, Φαιστός, Κάμειρος, Φιγάλεια και ένα σωρό ακόμα σε νησιά, βουνά και πεδιάδες, που μου διαφεύγουν) αλλά ας μείνω προς το παρόν στους 7 πρώτους και συγκεκριμένα σ’εκείνον της Βεργίνας, που δεν τον είχα μέχρι τώρα δει.

Λίθοι μεγάλοι και παράξενοι

Λίθοι μεγάλοι και παράξενοι

Ορισμένα μεγαλιθικά μνημεία σαν το προϊστορικό νεκροταφείο Στόουνχεντζ (Stonehenge) στην Αγγλία προκαλούν τον θαυμασμό μας και εξάπτουν την φαντασία μας. Η ιστορία τα συνδέει με ειδωλολατρικές τελετές ενώ η λογοτεχνία επαυξάνει με βιβλία που διαδραματίζονται εκεί όπως η Τες του Τόμας Χάρντυ. Πρόσφατα ο Άγγλος καθηγητής Timothy Darvill, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το μνημείο του Στόουνχεντζ δημιουργήθηκε με βάση ένα ηλιακό έτος 365,25 ημερών.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X