Ελεύθερος χρόνος

Ντολμαδάκια του Τσελεμεντέ

Ντολμαδάκια του Τσελεμεντέ

Η Γωγώ, η κοπέλα που ζει με την πεθερά μου και την προσέχει, μάζεψε και φέτος, όπως κάθε χρόνο, αμπελόφυλλα από το κτήμα της Αργολίδας και τα τακτοποίησε πολύ όμορφα στο ψυγείο για να φτιάξουν ντολμαδάκια γιαλαντζί.

Η Doris Lilly, η γκλαμουριά του Χόλλυγουντ και τα βιβλία.

Η Doris Lilly, η γκλαμουριά του Χόλυγουντ και τα βιβλία.

Doris Lilly, μία jet-setter που δεν παντρεύτηκε ποτέ κανέναν εκατομμυριούχο.

Λύμπεκ, η πόλη των 3 Νόμπελ και των 4 μαρτύρων

Πόλη των 3 Νόμπελ και των 4 μαρτύρων

Μερικές εκδρομές, μερικά ταξίδια σου ανοίγουν τα μάτια. Μέσα σε λίγες μέρες μαθαίνεις πολλά. Όπως μου συνέβη με ένα σύντομο ταξίδι στο Λύμπεκ ( Lübeck). Ήταν το τελευταίο ταξίδι που έκανα πριν ο ιός κλείσει τους δρόμους και τα σύνορα.

Με φράουλες σαν αίμα

Με φράουλες σαν αίμα

Αν ήθελα να περιγράψω τη Σουσάνα, θα έλεγα ότι είναι όμορφη, ότι είναι Ισπανίδα, ότι είναι μαμά πέντε παιδιών, ότι είναι τρομερά (δηλαδή σε σημείο τρόμου) χιουμορίστρια, μα πάνω απ’ όλα ότι είναι μαγείρισσα. Μαγείρισσα με Μ κεφαλαίο. Όχι όμως η κλασική μαγείρισσα που παίζει στα δάχτυλα μερικές δεκάδες συνταγών τις οποίες ξέρει απ’ έξω κι ανακατωτά και τις εκτελεί με μεγάλη ευκολία. Είναι πιο εγκεφαλική.

Ωδή σε μια χύτρα ταχύτητος

Ωδή σε μια χύτρα ταχύτητος

Η χύτρα μουΜια σχέση εμπιστοσύνης που οικοδομήθηκε με την πάροδο των χρόνων!

Το τηλεφώνημα

Το τηλεφώνημα

Ξεκαρδίστηκα στα γέλια όταν το είδα... Νά'σαι καλά βρε Speero's Homemade Pictures που μέσα σ'αυτές τις στενάχωρες μέρες του εγκλεισμού, της καραντίνας και της κατήφειας λόγω Covid-19, μας χάρισες άλλο ένα απίθανο βιντεάκι για να ξεχαστούμε λίγο.

Ψωμί στις μέρες του κορωνοϊού

Ψωμί στις μέρες του κορωνοϊού

Δεν σας κρύβω ότι είμαι κι εγώ μία από τις πολλές “έγκλειστες” νοικοκυρές που αίφνης έδειξαν πρωτοφανή μαγειρικό ζήλο και τό έριξαν στα ψωμιά και στα ζυμώματα. Το ξεκίνησα τις μέρες της «καραντίνας» αλλά λέω να το συνεχίσω. Και εύκολο είναι και νόστιμο επίσης.

Και απελθών απήγξατο

Και απελθών απήγξατο

Η συκιά της αυλής μου και η Συκιά όπου "απελθών απήγξατο" ο Ιούδας. Μύθοι, αλήθειες και παραδόσεις.

Η προσγείωση της γάτας

Η προσγείωση της γάτας

Η γάτα, το αστέρι του διαδικτύου, αυτό το τριχωτό πλάσμα που λατρεύουμε σε χιλιάδες βιντεάκια σήμερα, είναι για κάποιους απλά ένα ζωάκι χρήσιμο, που θα κυνηγήσει τα ποντίκια και για άλλους είναι μία παρέα που δεν ζητάει πολλή φροντίδα.

Αμήχανες συζητήσεις περί ανέμων και υδάτων

Αίτια και αφορμές για ένα θέμα συζήτησης παντός καιρού!

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.