Ελεύθερος χρόνος

Γαλοπούλα, η πολυπολιτισμική

Γαλοπούλα, η πολυπολιτισμική

Αν και δεν είναι παραδοσιακό ελληνικό χριστουγεννιάτικο πιάτο, η γεμιστή γαλοπούλα έχει καθιερωθεί στα περισσότερα ελληνικά σπίτια ως το κατ’ εξοχήν φαγητό για την ημέρα των Χριστουγέννων.

Αγνό σαπούνι στου Πατούνη

Αγνό σαπούνι στου Πατούνη

Μια επίσκεψη στην αρχαιότερη σαπωνοποιία της Ελλάδας.

Κάστρο Βαβέλ Κρακοβίας: Μία αξέχαστη Κυριακή στο κάστρο των πολλών βασιλιάδων και του ενός κακού δράκου!!!

Κάστρο Βαβέλ Κρακοβίας: Μία αξέχαστη Κυριακή στο κάστρο των πολλών βασιλιάδων και του ενός κακού δράκου!!!

Το κάστρο Βαβέλ (Wawel castle) έχει ιδιαίτερη θέση στην καρδιά των Πολωνών, ως σύμβολο εθνικής υπερηφάνειας, αλλά και των σύγχρονων επισκεπτών, ως μοναδικό αξιοθέατο-μνημείο. Βρίσκεται στον ομώνυμο λόφο ύψους 228 μέτρων στις όχθες του ποταμού Βιστούλα, στο νότιο τμήμα της εντυπωσιακής Παλαιάς πόλης της Κρακοβίας.

Μανιταρόσουπα με κάστανα και πατάτα

Μανιταρόσουπα με κάστανα και πατάτα

Σούπερ χειμωνιάτικη και χορταστική σούπα. Φοβερή και πεντανόστιμη σουπίτσα για τις κρύες μέρες της εποχής. Την τρώτε, ευφραίνεστε και ευχαριστείτε την Ιδεοστροβιλο-φίλη Αρετή που μας έδωσε την συνταγή.

Ταμπούλι ή ταμπουλέ

Ταμπούλι ή ταμπουλέ

Aνάμεσα στα 30 πιο υγιεινά τρόφιμα, σύμφωνα με ένα ξένο περιοδικό, βρήκαμε τα αμύγδαλα, τις φακές, το πληγούρι, τα αυγά, τις σαρδέλλες, το σπανάκι, τα ακτινίδια, τον σολωμό (όχι ιχθυοτροφείου, όμως), το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, το στήθος κοτόπουλου χωρίς κόκκαλα και πέτσα, τα αβοκάντο, τα φασόλια, τις γλυκοπατάτες, την κολοκύθα, τα πορτοκάλια, το μπρόκολο και το ελληνικό άπαχο γιαούρτι.

Φρύδια πυκνά, φρύδια στραβά, φρύδια αραιά, φρύδια πολλά

Φρύδια πυκνά, φρύδια στραβά, φρύδια αραιά, φρύδια πολλά

Σκεφτόμουν ότι τώρα λόγω κορωνοϊού και υποχρεωτικής χρήσης της μάσκας παντού, θα αναδειχθεί το πάνω μέρος του προσώπου μας. Τα μάτια, τα φρύδια, το μέτωπο. Θα πέσουν οι πωλήσεις των κραγιόν, θα ανεβούν αυτές των σκιών και μολυβιών για τα μάτια και τα φρύδια.

Μηλόπιτα cheesecake

Μηλόπιτα cheesecake

Ήρθε το φθινόπωρο, εμφανίστηκαν και τα πρώτα μήλα στους πάγκους των οπωροπωλείων. Αγαπάμε τα μήλα που μας συντροφεύουν και όλον τον χειμώνα, όχι μόνο γιατί είναι από τα πιο νόστιμα αλλά και πιο ωφέλιμα για την υγεία μας φρούτα, αλλά και γιατί μας χαρίζουν χίλιους δυο γευστικούς συνδυασμούς. Τα τρώμε κομπόστα, μηλαράκι γλυκό του κουταλιού, τα βάζουμε σε λαχατριστές σαλάτες μαζί με ξηροκάρπια, τα ψήνουμε στον φούρνο σκέτα για επιδόρπιο, τα βάζουμε και μαζί με το κρέας. Κυρίως όμως φτιάχνουμε γλυκά. Κι επειδή εμείς εδώ στον ΙΔΕΟΣΤΡΟΒΙΛΟ είμαστε πολύ του γλυκού, σας βρήκαμε μια σούπερ-έξτρα-νόστιμη-φοβερή (αλλά και εύκολη στην παρασκευή) συνταγή για μηλόπιτα τσηζκέηκ:

Λειψία - Πρόσωπα απ’τις προσόψεις σε προσέχουν

Λειψία - Πρόσωπα απ’τις προσόψεις σε προσέχουν

Η Λειψία είναι μια πόλη με εκπληκτική αρχιτεκτονική που αναδείχθηκε μετά την πτώση του Τείχους, όταν επανενώθηκαν οι δύο Γερμανίες και οι Δυτικοί έδωσαν πολλά χρήματα για να ανακαινίσουν τις πόλεις των Ανατολικών. Ακομα και οι εργατικές πολυκατοικίες τέλους 19ου- αρχών 20ού αιώνα, ήταν χτισμένες σαν ανάκτορα με τα στολίδια στις προσόψεις και τις εισόδους με κήπους στον ακάλυπτο χώρο, με όμορφα πλακάκια και άλλα πολλά.

Ένα νησί χωρίς θάλασσα

Ένα νησί χωρίς θάλασσα

Το γήρας ως κατόρθωμα

Δεν είμαι εκατό χρονών αλλά για λόγους που μάλλον δεν θα ενδιαφέρουν τους αναγνώστες –όχι λόγους υγείας, ευτυχώς- έχω επισκεφτεί πάμπολλες λουτροπόλεις της Γερμανίας, γνωστές και άγνωστες.

Μερικοί το προτιμούν … καυτερό

Μερικοί το προτιμούν … καυτερό

«Λατρεύω το καλό φαγητό, τη μαγειρική και τη φωτογραφία, οπότε νά’ μαι εδώ με το Foodsnaps να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές που δοκιμάζω στο σπίτι», γράφει η Μυρτώ στο site της το οποίο ενημερώνει κάθε τόσο με λιχουδιές που κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν, ειδικά αν έχεις ιδιαίτερη προτίμηση στις εξωτικές γεύσεις και δη στις πικάντικες.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.