Μουσική

Παραδοσιακά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Παραδοσιακά Κάλαντα Πρωτοχρονιάς

Από την Κεφαλλονιά ως τη Χίο και τη Ρόδο, πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από 6 διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας, με διαφορετικό μουσικό ηχόχρωμα, ρυθμολογία, στιχάκια και ντοπιολαλιές. Χρόνια Πολλά! 

Göttingen - Το τραγούδι της συμφιλίωσης

Göttingen - Το τραγούδι της συμφιλίωσης

Η Γαλλίδα τραγουδίστρια Barbara ανήκε σε εβραϊκή οικογένεια του Παρισιού που στην διάρκεια της Κατοχής αναγκάστηκε να μείνει κρυμμένη για να γλυτώσει τα στρατόπεδα συγκεντρώσεως.

Φωτογραφία : Μαριάννα Καραβασίλη

Παραδοσιακά Κάλαντα Χριστουγέννων

Παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα από 6 περιοχές της Ελλάδας, από την 'Ηπειρο ως τις Κυκλάδες, με διαφορετικό μουσικό ηχόχρωμα, ρυθμολογία, στιχάκια αλλά και ντοπιολαλιές. Χρόνια Πολλά!

Μεταλλικά Χριστούγεννα

Metal-ικά Χριστούγεννα

Αγαπάμε τα τραγούδια, λατρεύουμε τα Χριστούγεννα, τρελαινόμαστε για Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μας αρέσει όμως και το Heavy Metal, ειδικά εκείνο το παλιό καλό παραδοσιακό hard rock.

Ξύπνα αγάπη μου, σου έφερα τριαντάφυλλα

Ξύπνα αγάπη μου, σου έφερα τριαντάφυλλα

Το φεστιβάλ Μεσογειακού τραγουδιού της Βαρκελώνης ήταν ένας θεσμός πολύ πετυχημένος και πλέον πολύ ξεχασμένος. Κράτησε για λίγα μόνο χρόνια, από το 1959 μέχρι και το 1967, αλλά η ιστορία του κρύβει μέσα πολλούς θησαυρούς. Και μάλιστα ελληνικούς.

Adele - Easy on me

Adele - Easy on me

Αυτές τις μέρες όλοι μιλούν και γράφουν για το καινούργιο τραγούδι της Adele. Να μην πούμε κι εμείς το κάτι τις μας; Γιατί κι εμείς περιμέναμε με αδημονία την καινούργια δουλειά της φωνάρας Adele κι εμείς τρέξαμε να ακούσουμε το Easy on me.

Γιατί το ανδρικό παλτό εμπνέει;

Γιατί το ανδρικό παλτό εμπνέει;

Αυτό το κομμάτι της ανδρικής γκαρνταρόμπας, με το οποίο περνούσαν χειμώνες και χειμώνες οι άνθρωποι φορώντας το, έχει εμπνεύσει πολλούς συνθέτες.

Oldies α λα ελληνοιταλικά

Oldies α λα ελληνοιταλικά

Το ιταλικό ελαφρό τραγούδι των 60ς και των 70ς, υπήρξε -και πάντοτε θα είναι το αγαπημένο των Ελλήνων. Al Bano, Sergio Endrigo, Nico Fidenco, Adriano Celentano, τα τρελά σέικ και κυρίως τα μελιστάλακτα υπερ-ρομαντικά κομμάτια, δηλαδή όλα αυτά που αποκαλούμε «κλασσικό» ιταλικό τραγούδι ήταν από τις μεγάλες αδυναμίες των Ελλήνων.

Οι απαγορευμένοι δίσκοι του Μίκη Θεοδωράκη

Οι απαγορευμένοι δίσκοι του Μίκη Θεοδωράκη

Στα χρόνια της δικτατορίας οι Έλληνες έβρισκαν χίλιους τρόπους για να μπάσουν στη χώρα την απαγορευμένη από το στρατιωτικό καθεστώς μουσική του Μίκη Θεοδωράκη.

Biggie και Tupac, οι δύο μύθοι της rap όλων των εποχών

Biggie και Tupac, οι δύο μύθοι της rap όλων των εποχών

Πόσο πρέπει να λείπει αυτή η εποχή! Η εποχή όπου η ραπ ήταν πραγματικά τέχνη και εξιστορούσε ιστορίες από τον πόνο την περιθωριοποίηση των μαύρων Αμερικάνων, της φτώχειας που βίωναν και του ρατσισμού του οποίου γινόντουσαν αποδέκτες.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X