Μουσική

Οι άριες που προτιμώ

Οι άριες που προτιμώ

Υπάρχουν στον κόσμο της όπερας πασίγνωστες άριες και χορωδιακά που ακόμα και ο πιο άσχετος με αυτό το μουσικό είδος, κάποτε τις έχει ακούσει.

Ιστορία μου αμαρτία μου

Είναι γλυκό το πιοτό της αμαρτίας

"Ποιός είναι αυτός που δεν λαχτάρησε να πιεί";;;  Μάλλον κανένας, απαντώ μόνη μου στην ρητορική ερώτηση του λαϊκού αγαπημένου άσματος. Τρανή απόδειξη του κεντρικού θέματος του κομματιού, είναι ο μακρύς κατάλογος των ελληνικών τραγουδιών με θέμα την αμαρτία και την ερωτική απιστία. Την κάθε είδους αμαρτία που την συναντάμε σε κάθε είδους ελληνικό τραγούδι. Για δώστε βάση λοιπόν:

El Cóndor Pasa, ένας αξεπέραστος ύμνος!

El Cóndor Pasa, ένας αξεπέραστος ύμνος!

Το El Cóndor Pasa, είναι ένα ορχηστρικό μουσικό κομμάτι από τη zarzuela El Cóndor Pasa του Περουβιανού συνθέτη Daniel Alomía Robles, που γράφτηκε το 1913 και βασίζεται στην παραδοσιακή μουσική των Άνδεων, συγκεκριμένα στη λαϊκή μουσική του Περού. Έκτοτε, υπολογίζεται ότι σε όλο τον κόσμο έχουν παραχθεί περισσότερες από 4000 εκδοχές αυτής της μελωδίας, με περίπου 300 διαφορετικούς στίχους.

Η τραπ, η μουσική του σήμερα και εγώ..

Η τραπ, η μουσική του σήμερα και εγώ

Δεν είναι λίγες οι φορές που σκέφτομαι πόσο φτωχοί σε μουσικά ακούσματα του σήμερα είναι οι νέοι άνθρωποι. Οι περισσότεροι έφηβοι της εποχής μας, ακούνε ένα σύγχρονο είδος μουσικής το οποίο ονομάζεται τραπ.

Μια βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Μια βραδιά στην Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Κάποιες φορές διαβάζεις για μια εκδήλωση και κάτι σου ψιθυρίζει μέσα σου ότι «αυτό μοιάζει ενδιαφέρον». Να πάω. Και πήγα. Στην μουσική παράσταση «Will Tomorrow, I Wonder, Be Cloudy Or Clear? » μια παραγωγή της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ.

Μια φορά θυμάμαι, στην Ιταλία και στην Αυστραλία

Μια φορά θυμάμαι, στην Ιταλία και στην Αυστραλία

Από τις πιο αγαπημένες ελληνικές μπαλάντες, το «Μια φορά θυμάμαι» από το 1966, που τραγουδούσε η αγαπημένη Αρλέτα. Τραγούδι του Γιάννη Σπανού, σε στίχους του Γιώργου Παπαστεφάνου.

Nicos Vox & The Voxiety - παλιό, καλό ροκ'ν'ρολ

Nicos Vox & The Voxiety - Like Yesterday

Ο Nicos Vox είναι ένας κλασικός ροκάς. Ταλαντούχος και πολύ ενθουσιώδης. Τον είχα βρει τυχαία στο Facebook, μάλλον προωθούσε κάποιο τραγούδι του. Τον άκουσα, μου άρεσε και έτσι παρακολουθούσα τις δουλειές του και στο you tube. Όταν μου έστειλε το καινούργιο του τραγούδι “Like Yesterday” μου άρεσε πολύ και έτσι του ζήτησα μια (τηλεφωνική) συνέντευξη.

Stromae - Multitude

Stromae - Multitude

Από τα πιο ωραία γαλλόφωνα (και όχι μόνον) τραγούδια που έχουμε απολαύσει και δεν ξεχνάμε με τίποτα τα τελευταία χρόνια είναι τα Alors On Danse (2010) και Papaoutai (2013) από τον Βέλγο Stromae. Φέτος ο Stromae έβγαλε ένα καινούργιο απολαυστικό άλμπουμ, με τίτλο Multitude αντάξιο της φήμης του και του ταλέντου του.

Pino Mango, συρτάκι και Μεσόγειος

Pino Mango, συρτάκι και Μεσόγειος

Pino Mango, μια σπάνιων δυνατοτήτων φωνή που έδωσε αρχοντιά στην ιταλική ποπ σκηνή.

O Giuseppe Mango, γνωστός ως Pino Mango, ήταν ένας σπουδαίος Ιταλός μουσικός, ερμηνευτής και συνθέτης. Είχε γεννηθεί στην επαρχία της Potenza στην Basilicata της Ν.Ιταλίας, το 1954 και πέθανε σχεδόν τραγουδώντας πάνω στην σκηνή στις 7 Δεκεμβρίου του 2014 στη διάρκεια  μιας συναυλίας στην Matera. Ενώ τραγουδούσε το Oro, αισθάνθηκε άσχημα, ζήτησε συγγνώμη από το κοινό και ύστερα από λίγο ξεψύχησε.

Someone to watch over me

Someone to watch over me

Το Someone to watch over me είναι ένα διαχρονικό και πολυαγαπημένο τραγούδι που ανήκει στην κατηγορία των "τυχερών τραγουδιών". Τυχερά, γιατί έχουν εξαιρετικούς συντελεστές ή γιατί έχουν ερμηνευτεί από τους καλύτερους ή γιατί τα λάτρεψε το κοινό. Ή υπερτυχερά γιατί συνδύασαν όλα τα παραπάνω. Υπερτυχερό λοιπόν και το Someone to watch over me των George & Ira Gershwin. Ένα κομμάτι από τα πιο αγαπημένα μου, που με συγκινεί το ίδιο  κάθε φορά που το ακούω. 

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X