Μουσική

Κομμάτια κι αποσπάσματα

Κομμάτια κι αποσπάσματα

Πρώτη γνωριμία, πρώτες εντυπώσεις από έναν καλλιτέχνη που έμελε να γίνει διάσημος στη συνέχεια. Η αρχή ενός βιβλίου που δεν έμελε να εκδοθεί...

David Bowie

David Bowie

Πέρασαν κιόλας 4 χρόνια από εκείνη τη μέρα που διαδίκτυο, τηλεόραση, ραδιόφωνο, τύπος, φιλικές συζητήσεις, όλα τα είχε επισκιάσει η είδηση του θανάτου του David Bowie.

She - Τα επτά πρόσωπα μιας γυναίκας

She - Τα επτά πρόσωπα μιας γυναίκας

Το 1974 στην Βρετανική τηλεόραση προβλήθηκε μια σειρά επτά θεατρικών επεισοδίων με τίτλο “Seven faces of a woman”, που «εξέταζε» τις διάφορες πτυχές της σύγχρονης γυναίκας σε επτά διαφορετικές ηλικίες.

Το τρίγωνο των Χριστουγέννων (και πολλών άλλων ημερών)

Το τρίγωνο των Χριστουγέννων (και πολλών άλλων ημερών)

Η μοναδική μέρα του χρόνου που ξυπνάω με χαρά νωρίς-νωρίς το πρωί, είναι η παραμονή των Χριστουγέννων. Είναι επίσης και η μοναδική μέρα που δίνω λεφτά με ευχαρίστηση. Από τα πιο ωραία έθιμα των γιορτών είναι τα κάλαντα.

Baby, please come home - Το καλύτερο τραγούδι για τα Χριστούγεννα;

Μωρό μου, έλα σπίτι για τα Χριστούγεννα, σε παρακαλώ!

Μπήκε Δεκέμβρης, Χριστούγεννα έρχονται, στολίζουμε δέντρα (με τα περσινά στολίδια), σκεφτόμαστε τα έξοδα για τα δώρα και τα τέλη κυκλοφορίας, μόνη μας παρηγοριά κανένα τραγουδάκι. Χριστουγεννιάτικο βεβαίως. Τρίγωνα-κάλαντα, Jingle Bells, Ο μικρός τυμπανιστής, Last Christmas…Ok… Αλλά να βάλουμε και την Darlene Love στο “Baby, please come home”, από το 1963, που είναι ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα κομμάτια; Το περιοδικό Rolling Stone μάλιστα, ισχυρίζεται πως είναι το καλύτερο.

Andy Warhol - Lou Reed

Τα χαμένα τραγούδια του Lou Reed

Μια  μαγνητοταινία του 1975 με 12 ακυκλοφόρητα  τραγούδια του Lou Reed  έφερε στο φως το Μουσείο Andy Warhol.

Τρία χρόνια χωρίς τον Λέοναρντ Κοέν (21/9/1934 - 7/11/2016)

Τρία χρόνια χωρίς τον Λέοναρντ Κοέν

Tί ν’αρχίσω να σας λέω τώρα... Τρία χρόνια μετά...Πόσο πολύ μας είχε σοκάρει τότε η είδηση του θανάτου του Leonard Cohen; Πόση θλίψη μας είχε προξενήσει αυτή η είδηση; Πόσο σπουδαίος ήταν ο Leonard Cohen; Πόσο, μα πόσο πολύ τον αγαπούσαμε; Πόσο ωραία –αν και συνήθως μελαγχολική- συντροφιά μας κρατούσαν τα τραγούδια του; Πόσο επηρρέασε τα νεανικά μας χρόνια; Όσοι είμαστε (περίπου) συνομήλικοι, τα ξέρουμε όλα αυτά και όσοι είστε νεώτεροι, έχετε μάλλον ήδη μάθει και αγαπήσει τα τραγούδια του.

Γιάννης Σπανός (1934-2019)

Γιάννης Σπανός (1934-2019)

Ο Γιάννης Σπανός δεν υπάρχει πια κι είναι σαν να χάσαμε έναν δικό μας άνθρωπο. Ήταν δικός μας άνθρωπος, αφού τα τραγούδια του ήταν καθημερινά μέσα στα σπίτια μας και μέσα στις καρδιές μας.  

Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Ελληνική οπερέτα | Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Η πιο γνωστή ελληνική οπερέτα είναι χωρίς αμφιβολία «Ο Βαφτιστικός» του Θ.Σακελλαρίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1918. 

Ένα τραγούδι ξανακάνει επιτυχία

Ένα τραγούδι ξανακάνει επιτυχία

Το τραγούδι No surprises των Radiohead γράφτηκε και πρωτοακούστηκε το 1995 όταν έκαναν support στις συναυλίες των R.E.M. Ηχογραφήθηκε το 1998 και έγινε επιτυχία, ιδιαίτερα στην Μεγάλη Βρετανία.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.