Μουσική

Πες μου μπαμπά μου...

Πες μου μπαμπά μου...

Το 1976 στο φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ακούστηκε το τραγούδι «Πες μου μπαμπά μου». Ερμηνεύτρια η (πιτσιρίκα) Ρούλα (Χριστοπούλου) με συνοδεία του στιχουργού του τραγουδιού Νίκου Ελληναίου. Η άβγαλτη παιδούλα Ρούλα κοιτώντας στα μάτια τον καλό της πατέρα, τον ρωτά «Πες μου μπαμπά μου σε παρακαλώ, είν’η αγάπη, καλό ή κακό.

Ναπολιτάνικα τραγούδια II

Ναπολιτάνικα τραγούδια II

«Δες τη Νάπολη και μετά πέθανε» λένε οι Ιταλοί και «άκου και τα υπέροχα τραγούδια της» συμπληρώνουμε εμείς και συνεχίζουμε το αφιέρωμά μας με μερικές ακόμα αξέχαστες και κλασσικές πλέον Ναπολιτάνικες μελωδίες.

Ναπολιτάνικα τραγούδια

Ναπολιτάνικα τραγούδια

Vedi Napoli e poi muori. Δες τη Νάπολη και μετά πέθανε, λένε οι Ιταλοί και δεν έχουν άδικο… Έρωτας μεγάλος η Νάπολη μα και τα υπέροχα τραγούδια της.

Τραγούδια εν μέσω καραντίνας

Τραγούδια που γέννησε ο Covid-19

Ο υποχρεωτικός «εγκλεισμός» τέλειωσε, ήρθε η ώρα του #μένουμε_ασφαλείς. Της μεγάλης προσοχής δηλαδή και της ευθύνης του καθενός μας. Καλό και σωστό το #stay_home_stay_safe, αλλά ώρες-ώρες νομίζω ότι θα λαλήσω κατά το κοινώς λεγόμενο. Δεν αντέχω άλλο σπίτι, μαγειρική, ψωμιά, χλωρίνες, οινοπνεύματα και περπάτημα στη φύση. Όμως -όπως πάντα στη ζωή μου- έρχεται ο από μηχανής θεός μου, η μουσική, μια γνωστή μελωδία, ένα αγαπημένο τραγούδι ή ένα καινούργιο κι όλα γίνονται ωραία.

Eurovision - Τα δικά μου number ones

Μπορεί πολλά να της καταμαρτυρούμε τώρα, αλλά κάποτε η Eurovision αναδείκνυε ταλέντα και θαύματα, ίσως και τώρα καμμιά φορά, γιατί όχι;

Πότε θα μάθουν επιτέλους;

Πότε θα μάθουν επιτέλους;

Πότε θα μάθουν επιτέλους οι άνθρωποι να μην κάνουν πολέμους, λέει ούτε λίγο ούτε πολύ η επωδός του πολύ γνωστού,  πολύ συγκινητικού και πάντα επίκαιρου  τραγουδιού με τίτλο

Μικρά ελληνικά (ροκ) κατορθώματα - Γιώργος Ρωμανός

Μικρά ελληνικά (ροκ) κατορθώματα - Γιώργος Ρωμανός

Πρώτη δημοσίευση: www.peopleandideas.gr Τον Γιώργο Ρωμανό οι περισσότεροι τον ξέρουμε σαν τραγουδιστή της εποχής του νέου κύματος και βεβαίως του Χατζηδάκι. Και πράγματι, ο Μάνος Χατζηδάκις τον είχε «ανακαλύψει» ακούγοντάς τον να τραγουδά ως μέλος της παιδικής χορωδίας των ανακτόρων.

Η συκοφαντία είν’ένα αεράκι (La calunnia è un venticello)

Η συκοφαντία είν’ένα αεράκι (La calunnia è un venticello)

Η πασίγνωστη άρια από τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Ροσσίνι, έχει ενδιαφέροντες στίχους που μας βάζουν σε σκέψεις για το πόσο εύκολο είναι να συκοφαντήσει κανείς τον διπλανό του,

Φεστιβάλ Σανρέμο και οσκαρικά Παράσιτα

Φεστιβάλ Σανρέμο και οσκαρικά Παράσιτα

Την μέρα που οι αμερικανοί κινηματογραφάνθρωποι του Χόλυγουντ έδιναν το Όσκαρ σε μια νοτιοκορεάτικη ταινία με ένα σπουδαίο κλασικό ιταλικό τραγούδι (In ginocchio da teGianni Morandi) στο κεντρικό σημείο πλοκής της, οι Ιταλοί ζούσαν στον δικό τους -ωραίο-κόσμο του φεστιβάλ του Σανρέμο.

Ο Τόλης αλλιώς

Ο Τόλης αλλιώς

Υπάρχουν κάποιοι καλλιτέχνες, τραγουδιστές συγκεριμένα, που ενώ γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία κι έχουν άπειρους θαυμαστές, έχουν παράλληλα και άπειρους πολέμιους. Μπορεί να ακούγονται στο ραδιόφωνο, να πουλάνε δίσκους (ή ό,τι καλεί η εποχή), να γεμίζουν στάδια και μαγαζιά, αλλά ταυτόχρονα να προκαλούν απέχθεια ή αντιπάθεια σε ένα άλλο κοινό.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.