Τέχνες

Christus

CHRISTUS

Το 1914, μεσούντος του Μεγάλου Πολέμου, ο ιταλός σκηνοθέτης Giulio Antamoro γύρισε μια ταινία με θέμα την ζωή του Ιησού Χριστού. Aπό τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μέχρι την Ανάσταση και την Ανάληψη Του. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν το 1915 και τον επόμενο χρόνο, το Christus, παρουσιάστηκε στους κινηματογράφους.

Alphonse Bertillon

Alphonse Bertillon, ο εφευρέτης της αστυνομικής ταυτότητας

Δεν είναι φωτογράφος, αλλά σκέφτηκε πρώτος πώς μπορούσε να χρησημοποιήσει την φωτογραφία για (καλό) αστυνομικό σκοπό και o Sir Arthur Conan Doyle εμπνέεται απ'αυτόν για τον ηρωά του, τον Sherlock Holmes.

Κλέαρχος Λουκόπουλος "Πολυσυνθέσεις"

Κλέαρχος Λουκόπουλος "Πολυσυνθέσεις"

Η P gallery παρουσιάζει τον εμπνευσμένο από την προ-κλασική αρχαία ελληνική γλυπτική και τα ρεύματα του μοντερνισμού, πρωτοπόρο της αφηρημένης γλυπτικής στην Ελλάδα. 

Σκαλοπάτια και σκάλες

Σκαλοπάτια και σκάλες

Εάν νομίζετε ότι δεν υπάρχουν ακόμη πολλά να ειπωθούν για τα κλιμακοστάσια, οι φωτογραφίες του Christian Theile θα σας κάνουν να αλλάξετε γνώμη.

΄Ενας αντιμιλιταριστικός βασιλιάς της καρδιάς

Μια υποδορίως άναρχη, αντιμιλιταριστική ταινία τυλιγμένη στην ονειρική ατμόσφαιρα παιδικού παραμυθιού, commedia dell' arte  και στο φανταχτερό θέαμα περιπλανώμενου τσίρκου. 

Η ναπολιτάνικη φάτνη

Η ναπολιτάνικη φάτνη

Στη Νάπολι της Ιταλίας υπάρχει μια παράδοση που ξεκίνησε πριν πολλούς αιώνες και συνδέει την πόλη με την κατασκευή μιας ιδιαίτερης καλλιτεχνικής χριστουγεννιάτικης φάτνης.

Ο εμπνευσμένος φωτογράφος Marc Riboud

Για 50 χρόνια ο Μarc Riboud γύριζε τον κόσμο σαν ρεπόρτερ, συμμετέχοντας σε ειδησεογραφικές αποστολές ή φωτογραφίζοντας το διαφορετικό και αναπάντεχο. Η προτίμησή του για το αναπάντεχο και η αγάπη του για την ανθρωπότητα είναι γνωστές, όπως και η αντίστασή του στη βία.

Ο James Dean ζει

Αν είστε 20 ετών, άντε 23, μπορεί και να σας φανεί φυσιολογικό. Αν είστε όμως σαν και μένα θα κουνάτε το κεφάλι σας... «Το χάσαμε τελείως μου φαίνεται» Ο James Dean πρωταγωνιστής σε καινούργια ταινία;;;

Ελληνικός κινηματογράφος - Best of βεβαίως, βεβαίως...

Ελληνικός κινηματογράφος - Best of βεβαίως, βεβαίως...

Χωρίς αμφιβολία, η πιο δύσκολη λίστα που έχω κάνει. Οι πολυαγαπημένες μου ταινίες από τον κλασικό ελληνικό κινηματογράφο.

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Η πρώτη ψηφιακή φωτογραφική μηχανή

Σύντομα μετά τις σπουδές του, ο Στίβεν Σασόν (Steven Sasson) αρχίζει να εργάζεται στην Eastman Kodak σαν ηλεκτρολόγος μηχανικός. Αποστολή του ήταν να εφεύρει μία καινούργια μορφή καταγραφής εικόνας.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.