Τέχνες

Όροι Χρήσης

Όροι Χρήσης ιστοσελίδας

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί τους Όρους Χρήσης της δικτυακής πύλης ideostrovilos.gr.
Στο κείμενο, το οποίο ο χρήστης οφείλει να διαβάσει προσεκτικά και αποδεχθεί προκειμένου να συνεχίσει την πλοήγησή του στον χώρο, καθορίζονται οι υπηρεσίες που προσφέρονται, ο τρόπος και η έκταση παροχής του, οι υποχρεώσεις και τα δικαιώματα του ideostrovilos.gr καθώς και των χρηστών του δικτυακού τόπου.

Δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας. 

Το σύνολο του περιεχομένου του www. ideostrovilos.gr συμπεριλαμβανομένων, κειμένων, ειδήσεων, γραφικών, φωτογραφιών, απεικονίσεων, παρεχόμενων υπηρεσιών και γενικά κάθε είδους αρχείων αποτελεί αντικείμενο πνευματικής ιδιοκτησίας και διέπεται από τις εθνικές και διεθνείς διατάξεις περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας, με εξαίρεση τα ρητώς αναγνωρισμένα δικαιώματα τρίτων.
Συνεπώς, απαγορεύεται ρητά η αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, αντιγραφή, αποθήκευση, πώληση, μετάδοση, διανομή, έκδοση, εκτέλεση, «φόρτωση (download)», μετάφραση, τροποποίηση με οποιονδήποτε τρόπο, τμηματικά ή περιληπτικά χωρίς τη ρητή προηγούμενη έγγραφη συναίνεση του www. ideostrovilos.gr. Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η μεμονωμένη αποθήκευση και αντιγραφή τμημάτων του περιεχομένου σε απλό προσωπικό υπολογιστή για αυστηρά προσωπική χρήση, χωρίς πρόθεση εμπορικής ή άλλης εκμετάλλευσης και πάντα υπό την προϋπόθεση της αναγραφής της πηγής προέλευσής του, χωρίς αυτό να σημαίνει καθ’ οιονδήποτε τρόπο παραχώρηση δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Ό,τι άλλο περιλαμβάνεται στις ηλεκτρονικές σελίδες του www. ideostrovilos.gr και αποτελεί κατοχυρωμένα σήματα και προϊόντα πνευματικής ιδιοκτησίας τρίτων ανάγεται στη δική τους σφαίρα ευθύνης και δεν έχει να κάνει με το www. Ideostrovilos.gr.

Περιορισμός ευθύνης

Το περιεχόμενο του ideostrovilos.gr έχει καθαρά ενημερωτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα και σκοπό. Ο ideostrovilos.gr καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το σύνολο του περιεχομένου και οι πληροφορίες που προβάλλει να χαρακτηρίζονται από ακρίβεια, σαφήνεια, ορθότητα, χρονική εγγύητητα, πληρότητα και διαθεσιμότητα, ωστόσο, δεν εγγυάται ότι οι σελίδες, οι επιλογές και το περιεχόμενο θα παρέχονται χωρίς διακοπή, με ακρίβεια, σαφήνεια, ορθότητα, πληρότητα και χωρίς σφάλματα και ότι τα σφάλματα θα διορθώνονται. Σε καμία περίπτωση, συμπεριλαμβανομένης και αυτής της αμέλειας, δεν προκύπτει ευθύνη του www. Ideostrovilos.gr για οποιαδήποτε ζημία τυχόν προκληθεί στον χρήστη από τη συγκεκριμένη χρήση. Οι πληροφορίες και οι υπηρεσίες παρέχονται «ως έχουν», χωρίς καμία εγγύηση ρητή ή έμμεση, τις οποίες όλες ρητά αρνείται το www.ideostrovilos.gr. Επίσης, σε καμία περίπτωση δεν εγγυάται την αδιάκοπη και άνευ λαθών παροχή των υπηρεσιών και του περιεχομένου του, ούτε ακόμη την έλλειψη ιών, είτε πρόκειται για το ideostrovilos.gr , είτε για κάποιο άλλο site ή server μέσω των οποίων λαμβάνεται το περιεχόμενο της.

Συνδέσεις (links) προς άλλα sites

Το www. ideostrovilos.gr δεν ευθύνεται για το περιεχόμενο και τις υπηρεσίες άλλων δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπει μέσω δεσμών, hyperlinks ή διαφημιστικών banner, ούτε εγγυάται τη διαθεσιμότητά τους. Προβλήματα που τυχόν προκύψουν κατά την επίσκεψη των δικτυακών τόπων στους οποίους παραπέμπουμε, ανάγονται αποκλειστικά και μόνο στη σφαίρα ευθύνης των αντίστοιχων δικτυακών τόπων, όπου και οφείλετε να απευθύνεστε. Η παραπομπή σε
άλλους δικτυακούς τόπους γίνεται προς διευκόλυνση των χρηστών μας και σε καμία περίπτωση δεν δημιουργεί οποιαδήποτε μορφής δέσμευση για οποιονδήποτε.

Ασπρόμαυρος θησαυρός 2 - Design for Living

Ασπρόμαυρος θησαυρός 2 - Design for Living

Ερωτικό τρίο σε mainstream ταινία του 1933, γίνεται; Και βέβαια γίνεται και με έναν τρόπο εξαιρετικό και διόλου σκανδαλιστικό μάλιστα. 

Από πού ερχόμαστε; Ποιοί είμαστε; Πού πηγαίνουμε;

Από πού ερχόμαστε; Ποιοί είμαστε; Πού πηγαίνουμε;

Πριν την Φρίντα Κάλο υπήρξε ο Γκωγκέν. Γιατί τους παραλληλίζω; Έχουν κι οι δυό κάτι το ναϊφ στα θέματά τους, στην εξωτική βλάστηση που περιβάλλει τα πρόσωπα στους πίνακές τους, έντονα χρώματα που δημιουργούν και έντονα αισθήματα στον θεατή.

Ασπρόμαυρος θησαυρός - Sweet smell of success

Ασπρόμαυρος θησαυρός - Sweet smell of success

Αφού άρχισα να βαριέμαι τις αμέτρητες σειρές που ίσως και να έχουν αρχίσει να γίνονται κουραστικές κι αφού εξάντλησα όλες τις καινούργιες ταινίες, έστρεψα το βλέμμα μου στο “σιγουράκι”, τον παλιό ασπρόμαυρο κινηματογράφο. 

Η γλύπτρια Άλεξ Μυλωνά και το μουσείο της

Η γλύπτρια Άλεξ Μυλωνά και το μουσείο της

Η Άλεξ Μυλωνά (1920-2016) ήταν μία καλλιτέχνις πρωτοπόρα για πολλούς λόγους.

Δημιουργικότητα εναντίον βαρεμάρας (και τούμπαλιν)

Δημιουργικότητα εναντίον βαρεμάρας (και τούμπαλιν)

"Créer, c'est résister" Δημιουργώ σημαίνει αντιστέκομαι.

Ενας φωτογράφος ανάμεσα σε  τοίχους κι ένα βιβλίο

Από το παράθυρο του ατελιέ μου

Ο φημισμένος τσέχος φωτογράφος Joseph Sudek, ο αποκαλούμενος και ποιητής της Πράγας.

Christus

CHRISTUS

Το 1914, μεσούντος του Μεγάλου Πολέμου, ο ιταλός σκηνοθέτης Giulio Antamoro γύρισε μια ταινία με θέμα την ζωή του Ιησού Χριστού. Aπό τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου, μέχρι την Ανάσταση και την Ανάληψη Του. Τα γυρίσματα της ταινίας ολοκληρώθηκαν το 1915 και τον επόμενο χρόνο, το Christus, παρουσιάστηκε στους κινηματογράφους.

Alphonse Bertillon

Alphonse Bertillon, ο εφευρέτης της αστυνομικής ταυτότητας

Δεν είναι φωτογράφος, αλλά σκέφτηκε πρώτος πώς μπορούσε να χρησημοποιήσει την φωτογραφία για (καλό) αστυνομικό σκοπό και o Sir Arthur Conan Doyle εμπνέεται απ'αυτόν για τον ηρωά του, τον Sherlock Holmes.

Κλέαρχος Λουκόπουλος "Πολυσυνθέσεις"

Κλέαρχος Λουκόπουλος "Πολυσυνθέσεις"

Η P gallery παρουσιάζει τον εμπνευσμένο από την προ-κλασική αρχαία ελληνική γλυπτική και τα ρεύματα του μοντερνισμού, πρωτοπόρο της αφηρημένης γλυπτικής στην Ελλάδα. 

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.