Ανθρώπων έργα

Tο μυστηριώδες χειρόγραφο Voynich

Tο μυστηριώδες χειρόγραφο Voynich

Πρόκειται για ένα εικονογραφημένο κείμενο του 15ου αιώνος, γραμμένο σε μια γλώσσα που κανείς δεν έχει ώς τώρα αναγνωρίσει. Με το χειρόγραφο Voynich έχουν καταπιαστεί ανεπιτυχώς ακόμα και στρατιωτικές υπηρεσίες αποκρυπτογράφησης.

Φεύγοντας...

Φεύγοντας...

Φεύγοντας από το 2021, μακάρι να μπορούμε όλοι να πούμε πως είχαμε μετάβαση, και όχι στασιμότητα. Και ας ευχηθούμε να έχουμε ένα πιο παραγωγικό έτος. Έτσι για να βγάλουμε το 2021 με ένα μπαμ και με την ελπίδα ότι αυτό εδώ το κείμενο του Στέλιου Νικολάου (Νισολομού) θα καταφέρει να δώσει λίγο φως στο γκρίζο σκοτάδι του 2021. Γι' αυτό, εις υγείαν της αλλαγής! 

Μητρός τε και πατρός

Μητρός τε και πατρός

Μερικές σκέψεις γύρω από την προέλευση κάποιων λέξεων και εκφράσεων

Μικρέ μου Έλληνα

Μικρέ μου Έλληνα

Καλά διάβασες τον τίτλο.

Δεν παρουσιάζεσαι όμως σαν ένα μικρό ανθρωπάκι. Το αντίθετο. Αλλά θα φτάσω και εκεί. Αρκεί να έχεις την υπομονή να με ακούσεις.

Συγγνώμη Ελλάς

Συγγνώμη Ελλάς

Όταν ακούς - διαβάζεις
"Η Ελλάδα να πεθάνει,
να ζήσουμε εμείς"...

Μια ιστορία έρωτα και μουσικής σε ύφος ανάλαφρο

Μια ιστορία έρωτα και μουσικής σε ύφος ανάλαφρο

 ‘Ηταν μια φορά κι έναν καιρό μια γυναίκα, όχι και τόσο ωραία, ούτε και τόσο νέα, κόρη μουσικού, παντρεμένη με μουσικό και γραμματέας ενός άλλου μουσικού. Και μετά, και μετά;

"Φέρε μου, σε παρακαλώ, την αλληλογραφία μου"

"Φέρε μου, σε παρακαλώ, την αλληλογραφία μου"

Μια φράση από ασπρόμαυρη ελληνική ταινία στα μέσα του εικοστού αιώνα ή από βιβλίο του δεκάτου ενάτου αιώνα, όταν η αλληλογραφία, η κοινωνική, αισθηματική ή επαγγελματική κατελάμβανε ώρες ατέλειωτες από την ζωή ενός ανθρώπου.

Η Παπαρούνα της Ανακωχής

Η Παπαρούνα της Ανακωχής

Στις 11 Νοεμβρίου οι αγγλοσάξονες γιορτάζουν την ημέρα της Ανακωχής. Αυτό σε ανάμνηση του 1918, όταν οι δυνάμεις της Αντάντ υπέγραψαν Ανακωχή με την Γερμανία, σηματοδοτώντας την λήξη του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε να μνημονεύουμε και ακόμη περισσότερο να εορτάζουμε το τέλος και των δύο Παγκοσμίων Πολέμων. Ίσως γιατί σε αμφότερους ακολούθησαν για την χώρα  και τον μείζονα ελληνισμό τραγικές περίοδοι.

Πολιτικώς ορθόν

Πολιτικώς ορθόν

(ή πώς φυλακίζονται οι λέξεις)

ΑΕΕΕΕΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑ

Αεεεεέρααααααα

Προ αρκετών ετών, συντροφιά νεαρών Ιταλών και Ελλήνων, επιβιβάστηκε σε δύο αυτοκίνητα
και ξεκίνησε για Πρωτομαγιάτικη εκδρομή στις εξοχές της Τοσκάνης. Τελικός προορισμός ένα όμορφο χωριό, το Chiusdino (Κιουσντίνο, ελληνιστί).

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X