Ανθρώπων έργα

Εξερευνητές

Εξερευνητές

Μια ματιά σε δυο λιγότερο γνωστούς εξερευνητές του παρελθόντος. 

Διαφήμιση. Πόσο ικανοποιητικός κλάδος είναι στη σημερινή εποχή;

Διαφήμιση. Πόσο ικανοποιητικός κλάδος είναι στη σημερινή εποχή;

 Η διαφήμιση είναι ένας επαγγελματικός κλάδος που ακόμα και στην Ελλάδα της κρίσης και της οικονομικής ανέχειας, μπορεί να ανοίξει δρόμους και να παρέχει και ένα ικανοποιητικό εισόδημα.

Μα γιατί τόση βία;

Μα γιατί τόση βία;

Αν είχαμε τις λέξεις, αν είχαμε τη γλώσσα, δεν θα χρειαζόμασταν τα όπλα. Ingeborg Bachmann

Η Μάσκα της Ντροπής

Η Μάσκα της Ντροπής

Στα αγγλικά την αποκαλούσαν Scold’s Bridle και schandmaskes στα γερμανικά, η Μάσκα της Ντροπής ήταν μια μέθοδος παραδειγματικής τιμωρίας που χρησιμοποιήθηκε στην Ευρώπη σε όλη τη διάρκεια του Μεσαίωνα μέχρι τον 18ο αιώνα!

Είναι πάντα λάθος να μην κάνουμε το σωστό;

Είναι πάντα λάθος να μην κάνουμε το σωστό;

Απλουστεύοντας συχνά την ηθική σκέψη, οι άνθρωποι συνηθίζουμε να χωρίζουμε τις πράξεις μας σε καλές και σε κακές. Είναι, όμως, τα πράγματα πάντα τόσο απλά;

Κοινωνία της κόπωσης

Κοινωνία της κόπωσης: Γιατί η σύγχρονη εποχή εξελίσσεται σε μια κατάσταση γενικής εξάντλησης;

Το περιεχόμενο των διαλόγων που έχουν την πρωτοκαθεδρία στις μέρες μας, πολύ συχνά αφορούν την κατάθλιψη, την έλλειψη ύπνου, και σε ένα πολύ μεγαλύτερο βαθμό την κόπωση από τα εξαντλητικά εργασιακά ωράρια.

Μπορώ να πω όχι;

Ναρκωτικά: Μπορώ να πω όχι

Στις σημερινές κοινωνίες μία μεγάλη μερίδα ανθρώπων, των οποίων οι ηλικίες αγγίζουν όλα τα φάσματα, στρέφεται προς αβέβαιες ατραπούς, που απαντούν στο όνομα παραισθησιογόνες ουσίες ή πιο λαϊκά, ναρκωτικά.

Ο έχων δύο χιτώνας...ή έναν μανδύα

Ο έχων δύο χιτώνας...ή έναν μανδύα

 Άγιος Μαρτίνος και Αγία Χίλντεγκαρντ

Ο Άγιος Μαρτίνος της Τουρ έζησε τον 4ο αιώνα μ.Χ. και θεωρείται προστάτης άγιος της Γαλλίας ενώ τον τιμούν εξ ίσου οι Καθολικοί της Γερμανίας αλλά τον σέβονται επίσης Ευαγγελιστές, Αγγλικανοί και Ορθόδοξοι σ’όλο τον κόσμο.

Το ΖΕΝ και η τέχνη της σκέψης

Το ΖΕΝ και η τέχνη της σκέψης

Eικόνα από το μετρό της Αθήνας. Κρατάω στα χέρια μου ένα βιβλίο σχετικό με το ΖΕΝ και διαβάζω τις σύντομες προτροπές του για ηρεμία, εσωτερική ισορροπία, κατανόηση των ανθρώπων και της φύσης. Δίπλα μου μια κοπέλα διαβάζει κάτι αντίστοιχο, με θέμα τον διαλογισμό. Απέναντι είναι ένα νεαρό ζευγάρι. Είναι Κινέζοι τουρίστες, έρχονται από το αεροδρόμιο, και κατευθύνονται προς το κέντρο. Ανοίγουν έναν οδηγό με τα αξιοθέατα της Αθήνας για να πάρουν μια πρώτη γεύση των όσων θα δουν.

Μια ανάλυση - Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας

Μια ανάλυση - Άγιος Αμβρόσιος Κερύνειας

Φεύγοντας μακριά από την πανέμορφη χερσόνησο της Καρπασίας μας, αλλά και μακριά από την Αγία Τριάδα της Γιαλούσας, το ταξίδι μας οδηγεί στη σκιά του περήφανου Πενταδακτύλου! Εκείνης της οροσειράς που εκτείνεται από τη Δύση μέχρι την Ανατολή, παραχωρώντας στα χωριά του δροσιά το καλοκαίρι, και βροχές τον χειμώνα.

Ιδεοστρόβιλος

Ένα διαδικτυακό περιοδικό που ασχολείται με, επίκαιρα ή μη, θέματα, απόψεις, κείμενα, ιδέες, φωτογραφίες και άλλα πολλά που μας κεντρίζουν το ενδιαφέρον και που θέλουμε να μοιραστούμε με τους αναγνώστες μας.

Θέλετε να γίνετε Συνεργάτης μας;

Ελάτε στην Ομάδα μας

 Στείλτε το άρθρο ή την συνεργασία σας εδώ.

X