Μια εικόνα, ένας χάρτης και 197 ιστορίες

Μια εικόνα, ένας χάρτης και 197 ιστορίες

197; Ναι 197 όσες και οι χώρες του κόσμου, τόσες είναι και οι ετυμολογικές ερμηνείες και οι ιστορίες τους πίσω από το όνομα κάθε κράτους. Σε έναν θαυμαστό και πολύ όμορφο αισθητικά χάρτη της υφηλίου που πριν δυο χρόνια ετοίμασαν τα NeoMam Studios για λογαριασμό της Credit Card Compare, θα βρούμε την -συχνά εντυπωσιακή- προέλευση των ονομασιών που κάθε λαός έχει δώσει στον τόπο του.

Οι άνθρωποι των NeoMam Studios χρησιμοποίησαν πηγές όπως τα Oxford Dictionaries και τα The World Fact Book για να πραγματοποιήσουν την παραγγελία του (μεγαλό)πελάτη τους και να φτιάξουν το Literal Translation of Country Names. Δηλαδή έναν πανέμορφο χάρτη του κόσμου μας με την κυριολεκτική σημασία του ονόματος της κάθε χώρας. 

Δε θα αναλύσουμε καμία ετυμολογία. Σας αφήνoυμε να παρατηρήσετε τον χάρτη, να ταξιδέψετε και να σκεφτείτε μόνοι σας την ιστορία πίσω από την ονομασία. Κατά τ'άλλα με καλή διάθεση, φιλομάθεια και την υπέρογκη πληροφόρηση στο ίντερνετ μπορείτε να ψάξετε ο,τιδήποτε σας εξάψει την περιέργεια.

Όταν θα ανοίξετε το χάρτη, πέρα από τη συνήθεια όλων μας να τσεκάρουμε τη χώρα μας (και να μη σοκαριστούμε καθόλου με την ετυμολογική προέλευση του ονόματός της) καθώς και τις υπόλοιπες mainstream χώρες, πηγαίνετε σε εξωτικές ηπείρους και άγνωστους τόπους. Οι ιστορίες που εξελίσσονται πίσω από αυτές και στις οποίες η φύση πρωταγωνιστεί, εκτινάσσουν τη φαντασία. Μια τελευταία παρατήρηση είναι η γλωσσική προέλευση των ονομάτων μερικών χωρών, στα οποία έχει εντυπωθεί το στίγμα της αποικιοκρατίας και των πολέμων που άφησε ο χρόνος.

Στη σελίδα του finty.com (όπως λέγεται σήμερα το Credit Card Compare) θα βρείτε όλους τους χάρτες, τους οποίους μπορείτε ελεύθερα να κατεβάσετε και να τους απολαύσετε/χαζέψετε/μελετήσετε με τις ώρες! 

 


Εκτύπωση   Email