Δίχρωμο κέϊκ ή κέϊκ μαρμπρέ, μπορείτε να το πείτε όπως σας αρέσει, αλλά το σίγουρο είναι ότι θα σας αρέσει η γεύση του. Η δημιουργία του είναι πολύ εύκολη και μπορείτε να το φτιάξετε τις γιορτινές μέρες ή κάθε άλλη μέρα του χρόνου.
Υλικά
200 γρ.αλεύρι Γ.Ο.Χ.
150 γρ.ζάχαρη
3 αυγά
100 γρ. λειωμένο βούτυρο
1 ένα φακελλάκι baking powder
20 γρ.κακάο σκόνη
2 κουτ.σούπας γάλα
Οδηγίες
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς
Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύετε το αλεύρι, την ζάχαρη και baking powder
Προσθέτετε ένα-ένα τα αυγά, ανακατεύετε καλά το μίγμα με το μίξερ, προσθέτετε το βούτυρο και συνεχίζετε να το ανακατεύετε.
Χωρίζετε το μίγμα σε δύο ίσα μέρη, το ένα μέρος το βάζετε σε άλλο μπωλ και εκεί ρίχνετε το κακάο και το γάλα και το ανακατεύετε μέχρι να αποκτήσετε ένα σκούρο ομοιόμορφο μίγμα.
Βουτυρώνετε και αλευρώνετε μια φόρμα για κέϊκ.
Εναλλάξ βάζετε στη φόρμα μια στρώση από το ανοιχτόχρωμο μίγμα και μια από το σκούρο.
Βάζετε τη φόρμα στο φούρνο και αφήνετε να ψηθεί στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Μόλις τη βγάλετε βεβαιωθείτε ότι είναι καλά ψημένη με τον γνωστό τρόπο: βυθίζοντας στο κέϊκ ένα μαχαίρι που θα πρέπει να βγει από εκεί καθαρό.
Προαιρετικά μπορείτε να καλύψετε το κέϊκ με ζάχαρη άχνη ή λειωμένη σοκολάτα κουβερτούρα.