"Πανεύκολα σοκολατένια μαλακά μπισκότα και τόσο νόστιμα, που όλοι ζητούν την συνταγή. Γίνονται χωρίς μίξερ, με υλικά που σχεδόν πάντα υπάρχουν στην κουζίνα και σε 35 λεπτά είναι έτοιμα! Τα έχω φτιάξει άπειρες φορές." Μου είπε η Ιδεοστροβιλο-φίλη και άσσος στην κουζίνα Αρετή και με έπεισε να τα φτιάξω κι εγώ και μετά να μοιραστώ και μαζί σας την συνταγή της αλλά όχι και τα μπισκότα, τα οποία εξαφανίστηκαν από την πιατέλα τόσο γρήγορα όσο παρασκευάστηκαν.
Υλικά
(35-40 μπισκότα)
-
125 γρ. Βούτυρο
-
150 γρ. Κουβερτούρα
-
225 γρ. Ζάχαρη
-
3 αυγά
-
1 κάψουλα βανίλιας
-
250 γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-
30 γρ. Κακάο (15 γρ.πικρό και 15 γρ. drinking chocolate)
-
1/2 κ.γλ. baking powder
Εκτέλεση
? 25'+10'
-
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150, και στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στην λαμαρίνα του φούρνου.
-
Σε μια κατσαρόλα λειώνουμε το βούτυρο με την κουβερτούρα. Προσοχή! Στην πιο χαμηλή θερμοκρασία που έχει το μάτι, αλλιώς σε μπαιν μαρί. Ανακατεύουμε με μια σπάτουλα σιλικόνης. Μόλις λιώσει η σοκολάτα, αποσύρρουμε αμέσως από την φωτιά.
-
Τα διατηρούμε σε κουτί με καπάκι.
⇒ Δεν θα χρειαστεί το κουτί, τρώγονται σε μια μέρα
⇒ Μπορείτε να προσθέσετε από πάνω σταγόνες σοκολάτας ή λευκής σοκολάτας ή smarties
⇒ Ευχαριστούμε πολύ Αρετή!