Μηλόπιτα cheesecake

Μηλόπιτα cheesecake

Ήρθε το φθινόπωρο, εμφανίστηκαν και τα πρώτα μήλα στους πάγκους των οπωροπωλείων. Αγαπάμε τα μήλα που μας συντροφεύουν και όλον τον χειμώνα, όχι μόνο γιατί είναι από τα πιο νόστιμα αλλά και πιο ωφέλιμα για την υγεία μας φρούτα, αλλά και γιατί μας χαρίζουν χίλιους δυο γευστικούς συνδυασμούς. Τα τρώμε κομπόστα, μηλαράκι γλυκό του κουταλιού, τα βάζουμε σε λαχατριστές σαλάτες μαζί με ξηροκάρπια, τα ψήνουμε στον φούρνο σκέτα για επιδόρπιο, τα βάζουμε και μαζί με το κρέας. Κυρίως όμως φτιάχνουμε γλυκά. Κι επειδή εμείς εδώ στον ΙΔΕΟΣΤΡΟΒΙΛΟ είμαστε πολύ του γλυκού, σας βρήκαμε μια σούπερ-έξτρα-νόστιμη-φοβερή (αλλά και εύκολη στην παρασκευή) συνταγή για μηλόπιτα τσηζκέηκ:

Υλικά

  •          250 γρ. μπισκότα Digestive τριμμένα
  •          100 γρ. βούτυρο αγελάδος λιωμένο
  •          1 κουταλάκι κανέλα
  •          2 αυγά         
  •          4  μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κομμάτια
  •          50 γρ. ζάχαρη 
  •          80 γρ. ζάχαρη άχνη
  •          1 βανίλια
  •          300 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  •          3 κουταλιές έτοιμο σιρόπι καραμέλας

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε πρώτα τη βάση.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τα τριμμένα μπισκότα με την κανέλα. Κρατάμε στην άκρη το 1/3 των μπισκότων και στα υπόλοιπα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο.

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε τη βάση σε ένα μέτριο πυρέξ, διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.

Σε μέτρια φωτιά, σε ένα μικρό αντικολλητικό τηγάνι, ζεσταίνουμε τα μήλα με την ζάχαρη. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 20′ περίπου, μέχρι να μαλακώσουν αρκετά και να απορροφήσουν όλα τα υγρά τους. Τα βγάζουμε από τη φωτιά, τα πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και ετοιμάζουμε και την κρέμα.

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα να γίνει αφράτο και στη συνέχεια προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα.

Προσέχουμε να μη χτυπήσουμε υπερβολικά το μίγμα και «κόψει» η κρέμα μας.

Προσθέτουμε στη συνέχεια τη βανίλια, την άχνη ζάχαρη και το σιρόπι καραμέλας και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να σχηματιστεί μια πηχτή κρέμα.

Απλώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση μπισκότου και ισιώνουμε την επιφάνειά της με την ανάποδη ενός κουταλιού. Πάνω από την κρέμα στρώνουμε τα μήλα και πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο που είχαμε κρατήσει.

Ψήνουμε τη μηλόπιτα για 40′ περίπου και την αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Την βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον να κρυώσει και να σφίξει και μετά τσακωνόμαστε ποιός θα την πρωτοφάει...

Ευχαριστούμε θερμά την φίλη Σοφία που μας έστειλε την συνταγή


Εκτύπωση   Email