Η αξιότιμη κυρία - The honourable woman

Η αξιότιμη κυρία - The honourable woman

Η Αξιότιμη Κυρία είναι ένα κατασκοπικό θρίλερ ή πολιτικό θρίλερ ή και θρίλερ κατασκοπίας αν θέλετε που όμως δεν μοιάζει με τα άλλα. Είναι παραγωγής BBC, που σημαίνει εγγύηση ποιότητας, είναι σειρά 8 επεισοδίων και είναι κα-θη-λω-τι-κό.

Το The Honourable Woman που είναι μία από τις καλύτερες σειρές που είδαμε τελευταία, δεν είναι καινούργιο, είναι παραγωγής 2014. Στην ελληνική τηλεόραση όμως παίχτηκε πρόσφατα, στην ΕΡΤ1. Το οποίον σημαίνει ότι μπορείτε να το δείτε στην ertflix εύκολα, νόμιμα και δωρεάν για λίγες ακόμα μέρες. Μετά θα αναζητήσετε άλλους τρόπους. Η σκηνοθεσία είναι του Hugo Blick και πρωταγωνιστεί η φοβερή και τρομερή Maggie Gyllenhaal (βραβευμένη γι’αυτόν τον ρόλο με Golden Globe) μαζί με τον Andrew Buchan (Broadchurch) και τον Stephen Rea.

Η κόρη ενός δολοφονημένου Σιωνιστή εμπόρου όπλων επιδιώκει να νομιμοποιήσει την οικογενειακή επιχείρηση, που έχει αναλάβει μετά από οκτώ χρόνια διαχείρισης από τον αδελφό της. Παράλληλα θέλει να διορθώσει τα λάθη που έχουν συμβεί στο παρελθόν. Ενώ όμως αυτή πραγματικά προσπαθεί να κάνει το σωστό, οι περιστάσεις συνωμοτούν εναντίον της και σιγά-σιγά  βρίσκεται στο επίκεντρο μιας διεθνούς δίνης, καθώς συνεχίζει να προωθεί τη συμφιλίωση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Μάγκι Τζίλενχαλ-Η αξιότιμη κυρία - The honourable woman

Η σειρά, παρά το θέμα της δεν είναι καθόλου αυτό που λέμε ταινία δράσης (action film), δεν έχει πιστολίδια καιι τρελλά κυνηγητά. Η υπόθεση εκτυλίσσεται σε ρυθμούς κανονικής ζωής.  Η ιστορία είναι τόσο σύνθετη και πυκνή και συμβαίνουν τόσα πολλά που θέλει το 100% της προσοχής σας. Πριν σηκωθείτε από την πολυθρόνα σας για νερό ή για πατατάκια, πατήστε το στοπ, γιατί αν χάσετε έστω και ένα δευτερόλεπτο, θα μπερδευτείτε. Προς το τέλος του πρώτου επεισοδίου, θα νομίζετε ότι έχετε γνωρίσει τους βασικούς χαρακτήρες και κάποια στιγμή θα πείτε «αααα κατάλαβα τί έχει συμβεί» και το μυαλό σας θα έχει πάει όντως μακριά στην ιστορία. Όμως όχι…δεν θα έχετε καταλάβει ούτε τα μισά απ’όσα συνέβησαν και δεν θα έχετε υποψιαστεί ούτε στο ελάχιστο το «μυστικό» (κάτι που ακούγεται σε όλη τη διάρκεια της σειράς) της πρωταγωνίστριας, το κλειδί ή μάλλον ένα από τα κλειδιά της ιστορίας.

Εξαιρετικές ερμηνείες από όλους τους ηθοποιούς. Η Μάγκι Τζίλενχαλ (που απέκτησε και αγγλική προφορά για τις ανάγκες της σειράς) έχει μια αφοπλιστική ηρεμία μέσα στα πάθη και την περιπέτειά της, σχεδόν σε κάνει να υποφέρεις μαζί της, ο Στήβεν Ρία ως φλεγματικός αρχι-κατάσκοπος της MI6 (πώς λέμε Τζέημς Μποντ; Καμμία σχέση!) είναι εντυπωσιακός. Η σκηνοθεσία σαγηνευτική και το σενάριο όπως είπαμε πλούσιο και πρωτότυπο. Πολύ καλή η φωτογραφία και η μουσική επένδυση. Όπως καταλάβατε το Honourable Woman με μάγεψε και αδυνατώ να του βρω κάτι αρνητικό. Είναι μια άρτια, εγκεφαλική και καλοφτιαγμένη σειρά που σε κρατάει σε εγρήγορση όσο διαρκεί! Εξαιρετική από κάθε άποψη και σας παρακαλώ να την δείτε.

Κείμενο: Marlykon

Πηγή Φωτογραφίας: https://theconversation.com/the-honourable-woman-a-refreshingly-plausible-portrayal-of-the-israel-palestine-conflict-30811

Σημ. Η Αξιότιμη Κυρία είχε προβληθεί στην Ελλάδα το 2015 σε συνδρομητικό κανάλι. 


Εκτύπωση   Email