Τα χαμένα τραγούδια του Lou Reed

Τα χαμένα τραγούδια του Lou Reed

Μια  μαγνητοταινία του 1975 με 12 ακυκλοφόρητα  τραγούδια του Lou Reed  έφερε στο φως το Μουσείο Andy Warhol.

Με τον τίτλο "The Philosophy Songs" αυτή η, καλά κρυμμένη ανάμεσα στα υπάρχοντα του Warhol, μαγνητοταινία περιέχει , εκτός από τα 12 τραγούδια, και ένα 13ο ημιτελές κομμάτι. Πηγή έμπνευσης υπήρξε ένα βιβλίο του Andy Warhol " The Philosophy of Andy Warhol : From A to B and back Again". Ο Lou Reed παίζει και τραγουδά σόλο με την κιθάρα του σε ένα γόνιμο πειραματισμό πάνω στο κείμενο του Warhol. Όλα τα τραγούδια έχουν τον χαρακτηριστικό ηχόχρωμα του frontman των  Velvet Underground. Ως γνωστόν, ο Warhol υπήρξε για ένα διάστημα ο μάνατζερ της αμερικανικής μπάντας.

Η ταινία αποκαλύφθηκε πριν από 2 χρόνια από την Judith Peraino, καθηγήτρια στο Cornell University της Νέας Υόρκης, που έκανε έρευνα στο Μουσείο του Warhol στο Πίτσμπουργκ. Είπε: «Αυτός είναι ο Lou Reed που επεξεργάζεται αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα ... λέγοντας αυτές τις ιστορίες, είναι άγρια ειλικρινής».

Ωστόσο, λόγω των αντικρουόμενων πνευματικών δικαιωμάτων  - ο συνδυασμός της μουσικής του Reed, των γραπτών του Warhol, όπως  και των δικαιωμάτων του Μουσείου στην κατοχή του οποίου βρίσκεται η μαγνητοταινία - καθίσταται προβληματική έως αδύνατη η έκδοση αυτών των τραγουδιών.  

Ο Lou Reed πέθανε από ηπατική νόσο το 2013,σε ηλικία 71 ετών. Ο καλλιτέχνης Andy Warhol πέθανε το 1987, 58 ετών. 

 


Εκτύπωση   Email