Μεταλλικά Χριστούγεννα

Metal-ικά Χριστούγεννα

Αγαπάμε τα τραγούδια, λατρεύουμε τα Χριστούγεννα, τρελαινόμαστε για Χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Μας αρέσει όμως και το Heavy Metal, ειδικά εκείνο το παλιό καλό παραδοσιακό hard rock.

Όσο πιο πολύ λοιπόν πλησιάζουν οι γιορτές και αισθανόμαστε την χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα, τόσο πιο πολύ θέλουμε και τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια. Όλα τα (καλά) τα αγαπάμε. Και τον Bing Crosby και την Mariah και τον Michael Bublè, ακόμα και το Last Christmas ακούμε με χαρά (εντάξει, τις 120 πρώτες φορές, μετά κουράζει λίγο), μην σας πω και το «Τούλι για τον Χριστούλη».

Όταν όμως το Τούλι, το Last Christmas, το White Christmas και το Blue Christmas τα έχουμε ακούσει τόσες πολλές φορές κι είναι ακόμα 10 Δεκεμβρίου, ε βρε αδερφέ, θέλουμε να ξελαμπικάρουμε λίγο.

Και για να μην βγούμε από το πνεύμα των Χριστουγέννων -που είπαμε, μας αρέσει πολύ- βάζουμε στα CD, στα YouTube, στα Spotify κ.λπ. τις αγαπημένες μας Heavy Metal Χριστουγεννιάτικες επιτυχίες. Και τις μοιραζόμαστε μαζί σας:

-No presents for Christmas – King Diamond

Μην σας ξεγελάσει η αρχή με τα καμπανάκια, ο King Diamond γελάει μοχθηρά και αρχίζουν τα μεταλο-όργανα…χαχαχα, ο Άη-Βασίλης δεν έχει βοήθεια και τα δώρα φέτος ατύχησαν.

-Run Rudolph Run - Lemmy Kilmister, Billy F. Gibbons, Dave Grohl

Τρέξε Ρούντολφ μικρό ελαφάκι γιατί σε έπιασε στο στόμα του ο Λέμμυ και αγριέψανε τα πράγματα απ’την παλιά καλή εκτέλεση του Chuck Berry. Με την βοήθεια του Billy F. Gibbons (ZZ Top) και του Dave Grohl !

- Silent night - Manowar

Εντάξει, η silent night εδώ, δεν είναι και τόσο silent, αν και πολύ πιστή στο πνεύμα του τραγουδιού του 1818 των Franz Xaver Gruber και Joseph Mohr

-Oh Come All Ye Faithful - Twisted Sister 

Τίποτα περισσότερο από μια απλή, καλή, μεταλλική διασκευή του κλασσικού Adeste Fideles, Oh Come All Ye Faithful στα αγγλικά. Και με ωραίο, αστείο βιντεάκι.

- Mistress for Christmas - AC/DC

Κι ενώ όλα τα καλά παιδιά ζητάνε τα δωράκια τους από τον Άγιο Βασίλη κι εύχονται για αγάπη στον κόσμο, ο άτακτος Brian Johnson και οι AC/DC δηλώνουν ευθαρσώς ότι λαχταράνε υλικά αγαθά και ωραία κορίτσια στα κρεβάτια τους  I like female form in minimum dress, Money to spend with a capital S, , Get a date with the woman in red, Want to be in heaven with three in a bed. Και μπράβο τους…

- Christmas Time (Don't Let the Bells End) - The Darkness 

Δεν ξέρεις αν πρέπει να το πάρεις στα σοβαρά ή να το θεωρήσεις πλάκα. Η αλήθεια όμως είναι ότι η φωνή του Justin Hawkins είναι απίστευτη, το τραγούδι παραπέμπει στις χρυσές εποχές του hard rock (αν και από το 2003) και είναι ένα πραγματικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι. ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ το ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ

- Carol Of The Bells - Trans Siberian Orchestra

Χριστούγεννα + Ροκ μουσική = Trans Siberian Orchestra. Το συγκεκριμένο κομμάτι θα μπορούσε να είναι το αγαπημένο σας χριστουγεννιάτικο τραγούδι ή και το αγαπημένο σας τραγούδι.

Να μην σας κουράσω άλλο με τις προτάσεις μου, ακούστε αυτά, ακούστε και άπαντα από Trans Siberian Orchestra και τα λέμε πάλι…

Merry Metal Christmas everyone! Ho Ho Ho!cool

Κείμενο: Marlykon

 

 


Εκτύπωση   Email