Μερικοί το προτιμούν … καυτερό

Μερικοί το προτιμούν … καυτερό

«Λατρεύω το καλό φαγητό, τη μαγειρική και τη φωτογραφία, οπότε νά’ μαι εδώ με το Foodsnaps να μοιράζομαι μαζί σας τις συνταγές που δοκιμάζω στο σπίτι», γράφει η Μυρτώ στο site της το οποίο ενημερώνει κάθε τόσο με λιχουδιές που κάνουν τα σάλια σου να τρέχουν, ειδικά αν έχεις ιδιαίτερη προτίμηση στις εξωτικές γεύσεις και δη στις πικάντικες.

Όπως έχει και η Μυρτώ, που από μικρή ακόμα έτρωγε στον Καυτερό του Χαλανδρίου σουβλάκι «αντρικό» και όχι «παιδικό» σαν εμένα. Και μιλάμε για τόσο πικάντικες συνταγές που συνήθως κάνει δύο εκδοχές -- την κανονική καυτερή και μία πιο light για τον φουκαριάρη τον άντρα της. Όμως πέρα από τις πρωτότυπες γαστριμαργικές προτάσεις, είναι αξιοθαύμαστο και το καλλιτεχνικό κομμάτι του Foodsnaps με τις ωραίες φωτογραφίες των πιάτων που είναι παρουσιασμένα λιτά και απέριττα, προκαλώντας τη γεύση σου με τον πιο δελεαστικό τρόπο αλλά χωρίς καθόλου να σε μπουχτίζουν. Δειγματοληπτικά, παρουσιάζω μια συνταγή με κοτόπουλο ταντούρι, αν όμως επισκεφτείτε το site στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.foodsnaps.co.uk/, θα βρείτε πολλές και διάφορες νοστιμιές που θα θελήσετε να δοκιμάσετε.

 

Υλικά

4 κομμάτια φιλέτο κοτόπουλο

1 κεσές γιαούρτι

4 κουταλιές μείγμα μπαχαρικών ταντούρι

4 κουταλιές λάδι

αλάτι

 

Αναμειγνύουμε το γιαούρτι, το μείγμα μπαχαρικών, το λάδι και το αλάτι και μαρινάρουμε το κοτόπουλο 24 ώρες, αφήνοντάς το στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο σε δυνατή φωτιά. Βγάζουμε το κοτόπουλο από τη μαρινάδα και το τακτοποιούμε σε ρηχό ταψί που θα βάλουμε στη μέση του φούρνου. Ψήνουμε 20-25 λεπτά. Σερβίρουμε με λεμόνι ή μοσχολέμονο, κόκκινο κρεμμύδι και κόλιαντρο.

Υ.Γ. Προσωπικά, πιστεύω ότι ιδανικό συνοδευτικό του είναι ένα ρύζι μπασμάτι.

Κείμενο: Όλγα Λαζοπούλου


Εκτύπωση   Email