Μανιταρόσουπα με κάστανα και πατάτα

Μανιταρόσουπα με κάστανα και πατάτα

Σούπερ χειμωνιάτικη και χορταστική σούπα. Φοβερή και πεντανόστιμη σουπίτσα για τις κρύες μέρες της εποχής. Την τρώτε, ευφραίνεστε και ευχαριστείτε την Ιδεοστροβιλο-φίλη Αρετή που μας έδωσε την συνταγή.

Υλικά -  (4 μερίδες)


400 γρ. Μανιτάρια ανάμεικτα πορτομπέλο, λευκά και πλερώτους
4-5 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι μέτριο
1 κλωνάρι φρέσκο κρεμμυδάκι
1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο
10 κάστανα βρασμένα
1 πατάτα μέτρια
1/2 φλ.τσ. κρασί λευκό
400-500 γρ. ζωμός λαχανικών ή κοτόπουλου ή βραστό νερό με κύβο
2-3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
Αλάτι, πιπέρι
Λίγη πάπρικα
Κρέμα γάλακτος ή λίγο γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

⇒ Ξεφλουδίζουμε τα μανιτάρια, κόβουμε τα ποδαράκια τους, τα σκουπίζουμε με βρεγμένο πανί και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
 
⇒ Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και κόβουμε την πατάτα σε μικρά κυβάκια. Το φρέσκο κρεμμυδάκι σε ροδέλες.
 
⇒ Βάζουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
 
⇒ Μόλις μαραθούν τα κρεμμύδια, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τα κάστανα σε κομμάτια. Αλατίζουμε. Μόλις συρρικνωθούν, σβήνουμε με το κρασί.
 
⇒ Όταν εξατμιστεί το αλκοόλ του κρασιού, ρίχνουμε τον ζωμό ζεστό ή τον κύβο με το βραστό νερό και χαμηλώνουμε την φωτιά. Προσθέτουμε και την πατάτα. Την έχουμε κόψει σε κυβάκια για να βράσει γρήγορα. Η πατάτα θα κάνει την σούπα πιο χορταστική και θα την βοηθήσει να χυλώσει.
 
⇒Σκεπάζουμε και μόλις βράσει η πατάτα, προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο. Μετά από 4-5', δοκιμάζουμε. Μπορεί να θέλει αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε ρίχνουμε λίγη πάπρικα.
 
⇒ Πολτοποιούμε την σούπα με ένα ραβδομπλέντερ να γίνει βελούδινη.
 
⇒ Σερβίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος ή μια κουταλιά γιαούρτι ή ελάχιστο ελαιόλαδο.

Bon appétit smile

Κείμενο: Αρετή

 


Εκτύπωση   Email