Εμπνευσμένο πλαστικό

Εμπνευσμένο πλαστικό

Κυριάρχησε στη ζωή μας, παντού επί πολλές δεκαετίες. Το χρησιμοποίησαν στην ιατρική, στα ρούχα, στα αυτοκίνητα, στα σπίτια. Υπήρξε επαναστατικό και έδωσε λύσεις σε πολλά θέματα.

Σήμερα θεωρείται εχθρικό προς το περιβάλλον, επιβλαβές για τη θάλασσα, για το νερό γενικώς και για τα ζώα που το καταπίνουν, προφανώς και για τους ανθρώπους. Η πλαστική σακούλα έγινε σύμβολο της καταστροφής του πλανήτη και σταδιακά αποσύρθηκε σε πολλές χώρες. Γίνονται προσπάθειες να αντικατασταθεί το πλαστικό από άλλα υλικά και κατά καιρούς έχουν προταθεί διάφορα φυτικά και άλλα πολλά.

Από τους τελευταίους λάτρεις του πλαστικού, μια καλλιτέχνις από την Τσεχία, η Βερόνικα Ριχτεροβά, ψαρεύει μπουκάλια, δοχεία και άλλα αντικείμενα μέσα από τους κάδους της ανακύκλωσης και τα μετατρέπει σε ονειρεμένα έργα τέχνης. Πολυτελείς πολυέλαιοι, γλάστρες με πλαστικά λουλούδια που ακτινοβολούν το φως, έντομα και άλλα γλυπτά εντυπωσιάζουν με τα χρώματά τους και την...πλαστικότητά τους. Γι'αυτό εξ άλλου ονομάστηκε έτσι το υλικό αυτό, διότι ήταν εύπλαστο.

Στο PET-art μουσείο της η Ριχτεροβά εκθέτει τα αριστουργήματά της, τα οποία μπορείτε να θαυμάσετε και στο σάϊτ της https://www.veronikarichterova.com

 

 

 


Εκτύπωση   Email