Το πλαστικό διαρκεί για πάντα

Το πλαστικό διαρκεί για πάντα

Μια έκθεση φωτογραφιών του ΟΗΕ για τα πλαστικά απόβλητα. 

Αυτό το καλοκαίρι, δεν έχει ξεφύγει από κανέναν ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα αυξάνονται, οι πυρκαγιές στην Ελλάδα, τη Σικελία, τη Σαρδηνία, οι πλημμύρες στη Γερμανία, το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο, οι καταιγίδες στην Αϊτή ... αυτές οι καταστροφές δεν είναι τυχαίες: είναι απόδειξη ότι το κλίμα αλλάζει ραγδαία και οι ανθρώπινες ευθύνες για αυτή την αλλαγή απλά επιβεβαιώνονται.

 

Η έκθεση της IPCC (Διακυβερνητική Επιτροπή για την Κλιματική Αλλαγή) επιβεβαίωσε στις 9 Αυγούστου την ανθρώπινη συμβολή στην κλιματική αλλαγή, ο Johan Rockström, διευθυντής του Ινστιτούτου Ερευνών του Πότσνταμ δήλωσε στη Le Monde: «Η έκθεση IPCC παρουσιάζει συναρπαστικά στοιχεία για τη σοβαρότητα της κατάστασης, επιβεβαιώνοντας  κατηγορηματικά όχι μόνο την υπερ-θέρμανση του πλανήτη, αλλά επίσης, χωρίς αμφιβολία, ότι η συχνότητα και η σοβαρότητα των ακραίων καιρικών φαινομένων αυξάνεται. Κύματα καύσωνα, ξηρασίες, πλημμύρες αποδίδονται τώρα στην ανθρωπογενή κλιματική αλλαγή, με πολύ υψηλό βαθμό βεβαιότητας. Είναι επομένως αυτή η επιβεβαίωση ένα πραγματικό επιστημονικό εφόδιο για επείγουσα δράση. "

 

Η διαπίστωση αυτή δεν είναι βέβαια καινοφανής ώθησε όμως τα  Ηνωμένα Έθνη να δημιουργήσουν μια εντυπωσιακή φωτογραφική έκθεση που καταγγέλλει τους κινδύνους από το πλαστικό σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης ενάντια στη χρήση του. ’Ετσι, το πλαστικό και οι καταστροφικές επιπτώσεις του στο περιβάλλον πρωταγωνιστεί στις φωτογραφίες που έστειλαν φωτογράφοι από όλο τον κόσμο. Μπορείτε να δείτε την έκθεση διαδικτυακά στην ιστοσελίδα του ΟΗΕ στη διεύθυνση www.un.org/en/exhibits/exhibit/in-images-plastic-forever καθώς και τις πληροφορίες προέλευσης των φωτογραφιών.

Διαβάσαμε το άρθρο στο http://www.fubiz.net/2021/08/20/plastic-is-forever-an-eyes-opening-exhibition-by-the-un/ 


Εκτύπωση   Email