Κυνηγώντας τον πάγο  - Chasing Ice

Κυνηγώντας τον πάγο - Chasing Ice

Επειδή τα συνδρομητικά κανάλια έχουν πλέον μπει στα σπίτια (σχεδόν)όλων μας, κι επειδή κι αυτές οι σειρές ίσως έχουν αρχίζει λίγο να κουράζουν, τα περισσότερα τέτοια κανάλια έχουν βάλει και μια μεγάλη ποικιλία ντοκιμαντέρ.

Συνήθως καλές παραγωγές και πολύ ενδιαφέροντα. Ένα τέτοιο είναι και το Chasing Ice (Κυνηγώντας τον πάγο) που είχε βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες το 2012, και μπορείτε να δείτε παρακάτω το εντυπωσιακό τρέιλερ ή να ακούσετε τη μουσική του έργου.

 

 

Το 2005, ο γνωστός φωτογράφος James Balog ξεκίνησε για την Ανταρκτική με μια αποστολή του National Geographic. Κατέγραψε φωτογραφικά τις αλλαγές που είχε επιφέρει εκεί η κλιματική αλλαγή. Αρχικά είχε επιφυλάξεις ως προς το γεγονός αυτό, παρ’ όλο το επιστημονικό του υπόβαθρο, όμως το πρώτο του ταξίδι στους πάγους ήταν γι’ αυτόν μια αποκάλυψη που εξελίχθηκε σε πραγματική καμπή στην καριέρα του. Αποφάσισε να δημιουργήσει μια ταινία πάνω στο ίδιο θέμα, βασισμένη σε λήψεις time-lapse. Με τη βοήθεια μιας ομάδας νέων εξερευνητών, τοποθέτησαν είκοσι πέντε κάμερες στα πιο απίθανα και επικίνδυνα σημεία και έκαναν λήψεις κάθε μία ώρα για σχεδόν τρία χρόνια! Οι δυσκολίες που συνάντησαν ήταν μεγάλες και πολλές φορές επικίνδυνες για τη ζωή τους. Επί πλέον, η τεχνολογία που χρησιμοποίησε δεν είχε δοκιμαστεί σε τόσο ακραίες συνθήκες θερμοκρασίας.

H σκηνοθεσία είναι του Jeff Orlowski, η μουσική του J. Ralph και το βραβευμένο τραγούδι "Before My Time," ερμηνεύουν οι Scarlett Johansson και Joshua Bell.

Εάν δεν το έχετε δει, υπάρχει στο γνωστό συνδρομητικό κανάλι και μάλλον επιβάλλεται να το δούμε όλοι μας.

 

 

 


Εκτύπωση   Email