Goodys  ή  Mc Donalds;

Goodys ή Mc Donalds;

Είναι για τους περισσότερους από εμάς, μεγάλο κομμάτι των παιδικών μας αναμνήσεων. Το παιδικό γεύμα, ο χυμός, το παιδικό παιχνίδι, όλα αυτά συνθέτουν μία αξέχαστη στιγμή στην ηλικιακή μας διαδρομή ως παιδιά. Πες οι κοτομπουκιές, πες η λαχτάρα να ανοίξεις τη συσκευασία για να παίξεις με το καινούργιο σου παιχνίδι, πες το αναψυκτικό, αυτές οι θύμισες ξυπνάνε εκείνα τα χρόνια της ανεμελιάς.

 Τα Goody’s και τα Mc Donald’s αποτελούν τις δύο πιο γνωστές αλυσίδες έτοιμου φαγητού (fast food). Τα Goody’s είναι Ελληνική αλυσίδα, ενώ τα Mc Donald’s ξεκινώντας από τη γενέτειρα του γρήγορου φαγητού, την Αμερική (ποια άλλη), έχουν ανοίξει καταστήματα στις περισσότερες χώρες του κόσμου. Από έρευνες που έχω κάνει, τα καλύτερα θεωρούνται τα Mc Donald’s στην Ταϋλάνδη (όταν επισκεφτώ την αγαπημένη Ασιατική χώρα, δεσμεύομαι να δοκιμάσω). Η κάθε χώρα ανάλογα με τις διατροφικές συνήθειες, τη θρησκεία, τη γαστρονομική κουλτούρα, έχει το δικό της μενού το οποίο όμως περιέχει απαραίτητα το «κλασικό» burger.

Αν και προτιμούσα πάντα τα Goody’s, έχω επισκεφτεί πολλές φορές και τα Mc Donald’s. Έχω την εντύπωση πως είναι πιο street το  Mc, ενώ τα Goody’s είναι κάτι πιο ποιοτικό αν θέλεις να πάρεις «πρόχειρο φαγητό».

Μέσα στα χρόνια μου, μέσα από την εμπειρία μου ως αθλήτρια και την αγάπη μου για την άθληση, προσπαθώ πάντοτε να ζω με έναν υγιεινό τρόπο ζωής όσο περισσότερο μπορώ. Ωστόσο, οι αναμνήσεις- όπως τραγούδησε και ο Βοσκόπουλος - ξαναγυρίζουνε στα περασμένα. Και μου θυμίζουν τα παιδικά χρόνια…

Δεν έχω δοκιμάσει όλο το μενού, μόνο ορισμένες επιλογές που γειτνιάζουν με τα δικά μου γούστα (αφαιρώντας και τα  αλλαντικά τα οποία δεν καταναλώνω ποτέ). Αλήθεια, ποιος μπορεί να αρνηθεί πως είτε μικρούλης με τους γονείς του είτε μεγαλύτερος σε εξόδους με παρέες, μετά ή πριν το φροντιστήριο δεν τα επισκέφτηκε έστω και μία φορά; 

 

Τι θα έλεγα όμως αν με ρωτούσαν: Goody’s ή Mc Donald’s;

Είναι μία αναμέτρηση και αυτή (εντάξει, δεν είναι και οι Ούνοι με τους Βησιγότθους, αλλά ας κάνουμε μία σύνοψη).

Ας κάνω μία σύντομη σύνοψη και των δύο συγκεντρώνοντας αυτά που στα μάτια μου θεωρούνται τα υπέρ και τα κατά και των δύο:

Goody’s: Τα Goody’s είναι Ελληνική επιχείρηση, αυτό είναι ένα έναυσμα για να την υποστηρίξω (εννοείται πως μου άρεσε και κάποιο προϊόν). Ξεκινώ από τις κοτομπουκιές που τις θεωρώ καλύτερες από των Mc και πιο ποιοτικές, από το δικό μου αγαπημένο club sandwich που είναι το μόνο που επιλέγω πάντα όταν επισκέπτομαι το συγκεκριμένο μαγαζί εστίασης. Το αρνητικό του για εμένα, είναι η ποιότητα των burger του και του κρέατός του που για εμένα έχει πέσει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να μην επιθυμώ να αγοράζω κανένα burger του. Όμως, μία δεκαετία πριν, θεωρούσα το burger του καλύτερο των Mc Donald’s. Όπως και οι πατάτες του, τις οποίες έβρισκα πάντοτε «στεγνές» και καθόλου αφράτες.

Mc Donald’s: Τα Mc έχουν πάντοτε καλύτερο παιχνίδι (ναιιιι, είμαι μικρό παιδάκι ακόμα και χαίρομαι με την έκπληξη), έχουν μεγαλύτερη ποικιλομορφία στο μενού τους, βάζουν περισσότερες χαρτοπετσέτες πάντοτε!!! Δεν μπορώ να πω πως τα burger του είναι η επιτομή της ποιότητας, αν και είναι νόστιμα. Οι πατάτες του όμως είναι συμμετρικές και κλασικές. Δεν μπορώ να παραβλέψω τα γλυκά του, όπως η μηλόπιτα και το δικό μου αγαπημένο παγωτό Mc Flurry!! Ωστόσο, είναι πιο φθηνά (τώρα δεν ξέρω αυτό πόσο καλό είναι, καθώς είναι καλύτερο να δώσεις δύο ευρώ παραπάνω για να φας κάτι πιο ποιοτικό).

Νομίζω ότι τα Goody’s κερδίζουν στη σύγκριση με τα Mc, νομίζω πως είναι πιο ποιοτικά για κάποιον που θέλει να φάει κάτι «πρόχειρο» αλλά πιο ποιοτικό.

Αλλά, είναι και τα δύο ένα κομμάτι της παιδικής ηλικίας, δεν μπορώ να τα διαγράψω. Το παιδικό γεύμα είναι και αυτό μία εμπειρία ζωής..

Κείμενο : Μαρία Σκαμπαρδώνη

 

 

 


Εκτύπωση   Email