Νικώντας το destinator

Νικώντας το destinator

Κάθοδος ΕΘνικής Οδού (Γέφυρα Βαρυμπόπης  μέχρι Ροσινιόλ) εκτιμώμενος χρόνος (35΄- 45΄)

 

Νικώντας το Google maps στο υπερμποτιλιάρισμα της καθόδου της Εθνικής Οδού. Επειδή πλέον η διαδρομή Άγιος Στέφανος ή Ν. Κηφισιά – κέντρο Αθήνας ή Πειραιάς, έχει γίνει ένας Γολγοθάς για τους οδηγούς κι επειδή κι εμείς το ζούμε κάθε μέρα κι έχουν σπάσει τα νεύρα μας, μετά από πολλές δοκιμές και προσπάθειες, βρήκαμε και σας προτείνουμε μια εναλλακτική διαδρομή.

Μια διαδρομή που δεν συστήνεται μετά το ηλιοβασίλεμα (και ειδικά σε κυρίες μόνες…). Μια διαδρομή μέσα από στενά, πολλές λακκούβες, σκόνη, σκουπίδια και ασχήμια,  όπου φαίνονται τα χάλια μας ως κοινωνίας και ως χώρας.

Μια διαδρομή,  που καταργεί την πάλη των τάξεων και που αλλάζει τα φάρμακα από λεξοτανίλ σε σπιντάκια. Αν η προσέγγιση μέχρι το Ροσινιόλ είναι πάνω από 55 λεπτά (ξεκινώντας από Άγιο Στέφανο ή και Νέα Κηφισιά) , αφού υπογράψετε δήλωση αποποίησης ευθύνης, ακολουθήστε την πρότασή μας:

 

- Τα  λίγο γνωστά (Μενίδι Nord)  -  Γέφυρα Βαρυμπόπης  μέχρι αεροδρόμιο Τατοΐου

Από την γέφυρα Βαρυμπόμπης (μπροστά από τη ΒΙΑΝΕΞ), κατευθυνθείτε προς Βαρυμπόμπη (οδός Ερυθραίας  Βαρυμπόπης) και σε 1,6 χλμ. στην αρχή της ευθείας

Στρίβουμε αριστερά  στην οδό Αδαμών (όλο ευθεία),  που βγάζει στη μέση του αεροδρομίου Τατοΐου (διαδρομή πίσω από το Τατόι Club, που  περνά και  από μια ΜΗ φυλασσόμενη διάβαση τραίνου).

Στρίβουμε αριστερά στην Τατοΐου,

Περνάμε  μπροστά απο την είσοδο του αεροδρομίου, πανω απο την  γέφυρα, τα πρώτα φανάρια πανω απο την Λ. Κύμης (Ολυμπιακού Χωριού) ΜΕΤΑ  τα δεύτερα φανάρια της Δεκελείας 40μ..

Στρίβουμε δεξιά στην οδό Συκιάς

 για να βγούμε στην Κωνσταντινουπόλεως (δίπλα και παράλληλα -στην ανατολική πλευρά-  των  γραμμών  του τραίνου)  την οποία εξαντλούμε, θα περάσουμε κάτω από την αερογέφυρα της Λ. Καραμανλή).

Οδός Κωνσταντινουπόλεως μέχρι το τέλος της  (ελαφρά αριστερά αρχίζει η οδός Λουτρού)

 

- Τα δυσκολάκια (Μενίδι Ost)

Οδός Λουτρού

Στρίβουμε δεξιά στην Σπύρου Βρεττού,

στην διάβαση του τραίνου (από δεξιά μας)

Στρίβουμε  αριστερά ( γειτονιά των Ρομά) Οδός Κύπρου *** που μετά το roundabout γίνεται Λ. Ιωνίας, όπου συνεχίζουμε και  πάνω από την Αττική οδό.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ στρίβουμε αριστερά (οδός Αρτοτίνας)  προς Εθνική διότι το φανάρι της Αναγεννήσεως είναι μια σκέτη καθυστέρηση.

 

- Ένα εύκολο κομμάτι για μυημένους (Μενίδι Sud)

Ευθεία λοιπόν μετά την γέφυρα πάνω από την Αττική Οδό, βρισκόμαστε στο Χαμόμηλο τώρα και πάμε λοιπόν ευθεία, στα 300μ.

Στρίβουμε δεξιά μόνον για 15μ. στην οδό Γκρίτσα

και αμέσως στρίβουμε  αριστερά στην οδό Λαϊκών Αγώνων, όπου πάμε συνεχώς ευθεία και βγαίνουμε 100μ. πριν το Νεκροταφείο του Κόκκινου Μύλου, στην οδό  Φιλαδελφείας. Στη συνέχεια στο τέλος του νεκροταφείου των μαρμαράδικων και του λουλουδάδικου στα 600μ στο γεφυράκι 

στρίβουμε  δεξιά  και προτιμάμε την όχθη του Κηφισσού,  τους Αγ. Αναργύρους και τα Μυκονιάτικα  παρά την Εθνική οδό, στην οποία βγαίνουμε μέσω της Λάμπρου Κατσώνη πάνω στις Τρείς Γέφυρες.

Εννοείται οτι κοιτάζουμε στο Google maps μήπως εν τω μεταξύ η Εθνική  Οδός βελτιωθεί (που δεν ...), μήπως και  την προτιμήσουμε από προηγούμενη είσοδο ...

Εξυπακούεται ότι αυτή η προτεινόμενη διαδρομή υπόκειται σε disclaimer και ουδεμία ευθύνη φέρομεν. Αν μη τι άλλο, θα εμπλουτίσετε τις γνώσεις σας στην γεωγραφία , τη συγκοινωνιολογία και την κοινωνιολογία. 

 

*** Αν δεν θέλετε να φτάσετε μέχρι το Τατόι, μπορείτε από την Γέφυρα των λυμάτων (μετά την Κόκα κόλα) να ακολουθήσετε την πάροδο της καθόδου και να στρίψετε δεξιά στην οδό Δασκαλογιάννη, έως την Τατοΐου, όπου κάντε δεξιά για 50m (προς Πάρνηθα) και αμέσως αριστερά στην Αγίου Φανουρίου από όπου θα φτάσουμε στην οδό Κύπρου, στο Χαμόμηλο.

  Κείμενο: Γ.Κ.

 


Εκτύπωση   Email