Η οικολογική συνείδηση περνάει απ’το στομάχι

Η οικολογική συνείδηση περνάει απ’το στομάχι

The perennial plate, Το αιώνιο πιάτο, είναι το όνομα μιας ιστοσελίδας που δημιούργησε ο σεφ Daniel Klein και η σύζυγός του Mirra Fine, η οποία κινηματογραφεί υπέροχα βίντεο σχετικά με το φαγητό.

Ξεκινώντας από την πατρίδα τους, τις ΗΠΑ, ο Ντάνιελ και η Μίρρα, σκέφτηκαν να απαθανατίσουν την δουλειά κάποιων ανθρώπων που πήγαν κόντρα στις συνήθειες των πολλών και πάλεψαν για καλύτερη ποιότητα στην διατροφή τους. Τα ταξίδια του ζευγαριού συνεχίστηκαν σ’όλο τον κόσμο και με τις ταινίες τους μας φέρνουν σ’επαφή όχι μόνο με επιχειρηματίες που επιμένουν οικολογικά αλλά και με όσους θέλουν να διαφυλάξουν την παράδοση που κληρονόμησαν από τους προγόνους τους.

Τα επεισόδια θα σας γοητεύσουν με τις ωραίες εικόνες τους, θα σας ταξιδέψουν σε άγνωστα, εξωτικά μέρη και θα σας κερδίσουν με την καλή μουσική τους επένδυση. Με το βίντεο Two options καταλάβαμε την σημασία των σπόρων ενώ με το Where the water settles γνωρίσαμε τους Χάνι της Κίνας. Τέλος με το Do not blame the sea σκεφτήκαμε ότι χρησιμοποιούμε απερίσκεπτα και ελαφρά την έκφραση «ανθρωπιστική κρίση» για δικά μας οικονομικά προβλήματα,  τα οποία δεν είναι τίποτα μπροστά στα βάσανα του Τρίτου Κόσμου. 

https://www.theperennialplate.com/


Εκτύπωση   Email