"'Ερωτευμένος Σαίξπηρ" , στο θέατρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

"'Ερωτευμένος Σαίξπηρ" , στο θέατρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

"Ερωτευμένος Σαίξπηρ" σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, στο θέατρο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ 

Προφανώς, δεν γράφω ως κριτικός θεάτρου, ούτε ως ειδήμων, είδα όμως μια εξαιρετική παράσταση και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας και να σας παροτρύνω να πάτε κι εσείς. Πρόκειται για την παράσταση «Ερωτευμένος Σαίξπηρ», η οποία βασίζεται στην οσκαρική ταινία του 1998 «Shakespeare in love», διασκευασμένη για το θέατρο από τον Lee Hall. Η σκηνοθεσία είναι του Γιάννη Κακλέα και πρωταγωνιστεί ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος. Μαζί του η  Έλλη Τρίγγου.

Δεν θα σας πω την ιστορία, μπορεί και να την ξέρετε άλλωστε από το κινηματογραφικό έργο. Θα σας πω όμως ότι και οι 24 ηθοποιοί που συμμετείχαν ήταν άψογοι. Από τους πρωταγωνιστές, ως την Βασίλισσα Ελισσάβετ Μπέτυ Λιβανού και την παραμάνα Μίνα Αδαμάκη και μέχρι τον μικρότερο ρόλο, όλοι ήταν εξαιρετικοί. Με ωραία κίνηση, χωρίς να φωνάζουν  τον ρόλο τους (όπως έχει σχεδόν καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στο ελληνικό θέατρο),με συναίσθημα, ένταση ή χιούμορ, τόσο, όσο ακριβώς έπρεπε. Η σκηνοθεσία ήταν αριστοτεχνική και προσεγμένη. Το έργο ήταν δύσκολο, είχε συνεχείς εναλλαγές σκηνών και εμένα τουλάχιστον, μου φάνηκε σκηνοθετικό επίτευγμα το πώς κατάφερε και δεν μας μπέρδεψε ούτε μια στιγμή και το πώς δεν μας κούρασαν όλες αυτές οι μεταβάσεις από την μια «εικόνα» στην άλλη. Το ίδιο σπουδαία ήταν και τα πλούσια και έξυπνα σκηνικά του Μ.Παντελιδάκη, που στήριζαν όλες αυτές τις εναλλαγές και μας μετέφεραν στην χρυσή εποχή της Αγγλίας του 1600. Επίσης εντυπωσιακά και προσεγμένα ήταν και τα κοστούμια και η μουσική επένδυση του έργου. Να σημειώσω και την καλή μετάφραση, με ωραία σωστά ελληνικά.

Όπως καταλάβατε, ενθουσιάστηκα με τον Ερωτευμένο Σαίξπηρ. Είδα μια τρυφερή ιστορία αγάπης, περιτυλλιγμένη από το συγγραφικό έργο του Σαίξπηρ και τα θεατρικά δρώμενα της Ελισαβετιανής Αγγλίας. Είδα, μια πλούσια παράσταση, γεμάτη ποιότητα πραγματική. Περιμένω να πάτε κι εσείς και να μας πείτε την γνώμη σας.

Πληροφορίες στο σάιτ του Θεάτρου Ελληνικός Κόσμος http://www.theatron254.gr/index.php?pid=4&eid=197

(Οι φωτογραφίες που χρησιμοποιήσαμε, είναι από το σάιτ του θεάτρου)

Πρώτη δημοσίευση: https://www.ideostrovilos.gr/

Κείμενο: Marlykon

 

 


Εκτύπωση   Email