Οι ωραίοι του σινεμά ΙΙ - Απονομή δικαιοσύνης

Οι ωραίοι του σινεμά ΙΙ - Απονομή δικαιοσύνης

Πού να φανταζόμαστε τί θα παθαίναμε μ'αυτή τη λίστα με τους ωραίους του κινηματογράφου...

Το πρωί δημοσιεύσαμε το άρθρο μας "Οι Ωραίοι του Σινεμά" και το ίδιο απόγευμα μαζεύτηκε κάτω από τα γραφεία του Ιδεοστρόβιλου πλήθος γυναικών κυρίως (εντάξει, διέκρινα και κάποιους κυρίους), ηλικιών από –άντα έως δεύτερα –ήντα και διαμαρτύρονταν γιατί η λίστα μας με τους «ωραίους» δεν είχε μέσα τους δικούς τους αγαπημένους «ωραίους» ...

Κι αφού το γράψαμε βρε κορίτσια (και αγόρια), ήταν υ-πο-κει-με-νι-κή... Κι εσείς παρεξηθήκατε... Τέλος πάντων, επειδή ως άνθρωποι αναγνωρίζουμε τα λαθάκια μας και τις παραλείψεις μας, αλλά κυρίως αγαπάμε το αναγνωστικό μας κοινό και σεβόμαστε τις απόψεις του, φτιάξαμε μία συμπληρωματική λίστα με όλους αυτούς τους κατά την γνώμη σας (αλλά όχι 100% και κατά την δική μας) ωραίους. Άλλο που δεν θέλαμε δηλαδή...

Marlon Brando Δεν λείπει από καμία τέτοια λίστα, εκτός κι αν είσαι καμιά παράξενη, σημάδεψε μια γενιά με το στυλ του, μάτσο-ασυμβίβαστος, βαρύς – ευαίσθητος. Και σπουδαίος ηθοποιός βέβαια. Λεωφορείο ο Πόθος, Το Λιμάνι της Αγωνίας στις ομορφιές του, μετά νομίζω μπατάλεψε.

Pierce Brosnan Επάξιος James Bond, αρχοντικός και στυλάτος. Εντυπωσιακό μαλλί και πρόσωπο αρμονικό με βλέμμα που καρφώνει! Εκτός από James Bond,Dante’s Peak, Ο Ράφτης του Παναμά και στο ρημέικ του Υπόθεση Τόμας Κράουν (αν και με τίποτα σαν το αυθεντικό)

Colin Firth Πολύ καλός, καλός ηθοποιός, όμορφος, γοητευτικός αν και λίγο απόμακρος. Πιο πολύ θα τον ήθελα για τον μεγάλο μου αδελφό, για τον συμμαθητή μου από το δημοτικό, κάπως έτσι. Αλλά αξιολάτρευτος και μοναδικός Κύριος Ντάρσι στο Περηφάνια και Προκατάληψη του BBC, στο Love Actually, Ο Λόγος του βασιλιά.

Colin Farrell  Όχι το είδος της ομορφιάς που με συγκινεί, αλλά είπαμε... Το βλέπω ότι είναι όμορφος, κυρίως στο In Bruges, στον Αλέξανδρο και είναι και αγαπημένος του Λάνθιμου.

Jude Law Ο Ταλαντούχος κύριος Ρίπλευ, Σέρλοκ Χολμς, Alfie, Anna Karenina τηλεοπτικός Young Pope, έχει πολλές περγαμηνές να δείξει. Όμορφος ομολογουμένως, ωραία μάτια, κορμοστασιά, με λίγο ύφος υπεράνω και ελαφρώς κρύο γι’αυτό και δεν θα τον έβαζα ποτέ στην δική μου λίστα.

Harrison Ford Υπέροχος Χαν Σόλο στο Star Wars, ατρόμητος, έξυπνος Indiana Jones, έχει πρωταγωνιστήσει σε τόσα και τόσα υπέροχα όπως το Frantic, το Working Girl, The Fugitive, αλλά πάνω απ’όλα στο αξεπέραστο Blade Runner. Respect λοιπόν στον Harrison Ford που και μόνο λόγω των ρόλων του έπρεπε να τον έχω θυμηθεί εξ αρχής...

Peter O’Toole Tο ξέρω ότι είχε μια ομορφιά και γοητεία ανεπανάληπτη, αλλά προσωπικά δεν με συγκίνησε ποτέ. Ήταν μοναδικός Λώρενς της Αραβίας και μόνο αυτόν τον ρόλο να είχε κάνει στη ζωή του, θα είχε αφήσει την σφραγίδα του στην ιστορία του σινεμά. Ήταν σπουδαίος ηθοποιός στον κινηματογράφο και στο θέατρο, ψηλός, κομψός με τόσο εκφραστικά μάτια και τέλειες γραμμές στο στόμα του.

Helmut Berger Ο αυστριακός Helmut Berger, υπέροχος Dorian Gray, αγαπημένος του Βισκόντι, ξανθός με λεπτό πρόσωπο και εξευγενισμένα χαρακτηριστικά, με πολυτάραχη ζωή, είχε παίξει μέχρι και σε επεισόδια της Δυναστείας.

Daniel Craig Συγγνώμη, δεν μπορώ, θα το πω... Μου θυμίζει τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Όμως το ξέρω ότι έχει ξετρελάνει τις γυναίκες (αισθάνομαι τόσο μόνη...), θεωρείται εξαιρετικός James Bond. De gustibus, που λέμε στο χωριό...

Michael Fassbender Ίσως δεν τον ξέρω καλά, δεν έχω δει κι όλα τα έργα του. Σαφώς και είναι όμορφος, ωραία μάτια, ψηλός, αδύνατος. Shame, X-Men, Steve Jobs, αυτά βασικά.

Τελειώνοντας, θέλω να ζητήσω ταπεινά συγγνώμη από τον αγαπημένο Μελ Γκίμπσον –που ξέρω ότι μας διαβάζει- που τον έβαλα στην θέση 19, ενώ θα έπρεπε (???) να είναι πολύ ψηλότερα. Ε;

Κείμενο: Marlykon


Εκτύπωση   Email