Ο James Dean ζει

Αν είστε 20 ετών, άντε 23, μπορεί και να σας φανεί φυσιολογικό. Αν είστε όμως σαν και μένα θα κουνάτε το κεφάλι σας... «Το χάσαμε τελείως μου φαίνεται» Ο James Dean πρωταγωνιστής σε καινούργια ταινία;;;

Και όμως, η ατέλειωτη ευρηματικότητα του Χόλυγουντ, της βιομηχανίας του θεάματος δηλαδή, σε συνεργασία με την ασυγκράτητη τεχνολογία και νεκρούς ανασταίνουν. Ο James Dean, πρόκειται να πρωταγωνιστήσει στο επερχόμενο δράμα με θέμα τον πόλεμο του Βιετνάμ και τίτλο"Finding Jack", παρά το γεγονός ότι ο σπουδαίος ηθοποιός έχει πεθάνει από το 1955. Είχε σκοτωθεί σε ένα τραγικό αυτοκινητιστικό δυστύχημα, γεγονός που είχε συγκλονίσει τον κόσμο τότε, αφού ο James Dean ήταν το μεγάλο κινηματογραφικό αστέρι της εποχής και το μεγάλο είδωλο της νεολαίας.

Η εταιρεία παραγωγής, η Magic City Films, έχει αποκτήσει (αγοράσει δηλαδή) τα δικαιώματα της «εικόνας» του Dean από την οικογενειά του. Η εταιρεία θα αναδημιουργήσει τον ηθοποιό, χρησιμοποιώντας την τεχνολογία CGI, συμπεριλαμβανομένων πραγματικών φωτογραφιών και πλάνων του ηθοποιού του "Επαναστάτης χωρίς αιτία".

«Φάγαμε τον κόσμο για να βρούμε τον ιδανικό ηθοποιό για να ενσαρκώσει τον ρόλο του Rogan στην ταινία, ο οποίος έχει κάποια εξαιρετικά πολύπλοκα χαρακτηριστικά και μετά από μήνες έρευνας, καταλήξαμε στον Τζέιμς Ντιν» δήλωσε ο ένας εκ των σκηνοθετών Anton Ernst. «Σε πιστέψαμε φίλε μου» λέω εγώ. Κανένας από τους χιλιάδες ηθοποιούς που κυκλοφορούν στην πιάτσα δεν ταίριαζε για Rogan και ανιδιοτελώς και ανυστερόβουλα τελείως, σκέφτηκαν «βρε...αυτός ο ρόλος ταιριάζει ταμάμ στον Τζέημς τον Ντιν,» λέω πάλι εγώ... Καθόλου δεν πήγε ο νους τους ότι κάτι τέτοιο θα ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων από ζώντες συναδέλφους του Ντιν (πράγμα που βέβαια ήδη συμβαίνει) και ούτε που πέρασε από το μυαλό τους τί ωραία διαφήμιση θα είναι για την ταινία και την εταιρεία η νεκρανάσταση ενός από τους πιο εμβληματικούς και αγαπημένους σταρ όλων των εποχών.

Τρέμε Λάζαρε...

Σημ. Αν δεν ξέρετε τί είναι το CGI (εγώ πάντως δεν ήξερα), θα σας πω τα λίγα που κατάλαβα. CGI είναι τα αρχικά του Computer-Generated Imagery. Είναι τα κινούμενα γραφικά που παράγονται από υπολογιστή και χρησιμοποιούνται σε κινηματογράφο και τηλεόραση. Λαμπρά κι αγαπημένα παραδείγματα τα Avatar, Interstellar, Iron Man, Avengers, Transformers:Dark of the moon, και κυρίως ο υπέρτατος Σρεκ.

Κείμενο: Marlykon


Εκτύπωση   Email