Νότης Μαυρουδής (1945 - 2023)

Νότης Μαυρουδής (1945 - 2023)

Ο Νότης Μαυρουδής, ένα πολύπλευρο ταλέντο, ένας σπουδαίος συνθέτης, τραγουδοποιός, κιθαρίστας, ραδιοφωνικός παραγωγός και αρθρογράφος, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή μετά από ατύχημα που είχε, χθες 3 Ιανουαρίου 2023.

Δυσάρεστη, στενάχωρη είδηση για εμάς τους μεγαλύτερους στην ηλικία, που σίγουρα έχουμε συνδέσει κάποιες στιγμές της ζωής μας με τα τραγούδια του, πολλά από τα οποία ακούγαμε και τραγουδούσαμε από παιδιά. Άκρη δεν έχει ο ουρανός, Η ωραία Ανδριάνα, Ο Παναγής Κουταλιανός, Πρωινό τσιγάρο, Τα γιορτινά σου φόρεσε και πολλά, πολλά άλλα.

Πολυβραβευμένος τόσο ως συνθέτης , όσο και ως κιθαριστής, εδώ στην Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό. Είχε συνεργαστεί με πάμπολλους συνθέτες και αγαπημένους τραγουδιστές από όλο το φάσμα του ελληνικού τραγουδιού.

Δεν θέλω να κάνω βιογραφικό σημείωμα του Νότη Μαυρουδή, ούτε βέβαια και να αρχίσω να απαριθμώ τα τραγούδια του, τους δίσκους του, τις βραβεύσεις του. Δεν έχει και νόημα, εξ άλλου όποιος ενδιαφέρεται τα βρίσκει εύκολα στο διαδίκτυο. Και αν ανάμεσα στους αναγνώστες μας, υπάρχουν κάποιοι νεότεροι που δεν τον γνωρίζουν, σαφώς και πρέπει να αναζητήσουν τα τραγούδια του.

Θα σας θυμίσω μόνο τρία τραγούδια του, από τα πιο αγαπημένα μου, έτσι για να τον αποχαιρετήσουμε και να αισθανθούμε το «βάρος» του.

1. Αποχωρισμός (1967) Τραγουδά ο Γιώργος Ζωγράφος σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου

2. Ο Ιορδάνης ποταμός (1976) Τραγουδά η Αλεξάνδρα σε στίχους Άκου Δασκαλόπουλου - Από το L.P. "Ζωγραφιές απ'τον Θεόφιλο"

3. Ίσως φταίνε τα φεγγάρια (1990) Τραγουδά η Ελένη Βιτάλη σε στίχους Τάσου Σαμαρτζή 

 

 


Εκτύπωση   Email