Τα βιβλία στο Everest

Τα βιβλία στο Everest

Ποιος να το περίμενε πως βιβλία μπορείς να συναντήσεις και σε ένα μαγαζί, όπως τo Everest, σε ένα μαγαζί στο οποίο περιμένεις να βρεις μόνο τυρόπιτες, καφέδες και κρουασάν σοκολάτας.

Και όμως, η γνώση βρίσκεται παντού, ακόμα και πίσω από μπουγάτσες, σάντουιτς και ένα πολυχρησιμοποιημένο μηχάνημα καφέ. Σε εκείνη τη βιβλιοθήκη που απλώς υπήρχε στο Everest της γειτονιάς μου για διακόσμηση, εκεί είδα ξανά πολλά βιβλία συγκεντρωμένα. Τώρα που με την πανδημία έχω σταματήσει να μπαίνω σε βιβλιοπωλεία και έχω αρκετό καιρό να δω μία άλλη βιβλιοθήκη εκτός της δικής μου. Και ας μην συνηθίζω να πηγαίνω στη συγκεκριμένη αλυσίδα γρήγορης εστίασης, είναι το πρώτο μαγαζί με γρήγορο φαγητό που είδα να έχει ένα σαλόνι και μία βιβλιοθήκη.

Αγαπάω τις μεγάλες βιβλιοθήκες, αυτές στις οποίες τα βιβλία είναι το ένα δίπλα το άλλο, αυτές στις οποίες η γνώση ξεχειλίζει.

Δεν έχει σημασία ο χώρος, αλλά τα πολλά, στοιβαγμένα βιβλία. Ίσως να έπρεπε να ήταν πιο σωστά κατανεμημένα και τοποθετημένα, αλλά αναγνωρίζω πως τα ήθελαν περισσότερο για ντεκόρ και κάλυψη του άδειου χώρου, όχι για επίδειξη πνεύματος.

Με μία πρόφαση πήγα αναζητώντας ένα επιδόρπιο γιαούρτι, ώστε να βρω την ευκαιρία να ξεψαχνίσω τα βιβλία. Ωραία βιβλία, εγκυκλοπαίδειες με την αγαπημένη και ολίγον παραμελημένη καθαρεύουσα και διάφορα μυθιστορήματα.

Μπορείς να πάρεις την πρωινή σου σοκολάτα ή τον πρωινό σου καφέ και να περάσεις την ώρα της αναμονής, διαβάζοντας και μαθαίνοντας μία καινούργια πληροφορία ακόμα και μέσα σε ένα λεπτό.

Μου αρέσει να ανακαλύπτω τα βιβλία που υπάρχουν σε διάφορα μέρη και να τα παρατηρώ εξονυχιστικά. Γιατί μέσα σε αυτά, μπορώ να ταξιδεύω και να βλέπω μία καλύτερη, πιο βελτιωμένη εκδοχή του εαυτού μου.

Κείμενο : Μαρία Σκαμπαρδώνη

 


Εκτύπωση   Email