Ανακαλύπτοντας αξιόλογους καλλιτέχνες στις μέρες της καραντίνας

Ανακαλύπτοντας αξιόλογους καλλιτέχνες στις μέρες της καραντίνας

Όταν τα social media εκτός από ανοησίες, κουτσομπολιά και πολιτικούς καυγάδες, μας αποκαλύπτουν και κάποιους ταλαντούχους καλλιτέχνες.

Τις ημέρες της πρώτης απομόνωσης λόγω του ιού, σερφάροντας όπως όλοι, λίγο περισσότερο στο ίντερνετ, ανακάλυψα μερικούς έξοχους καλλιτέχνες που στον τομέα τους ο καθένας, φρόντιζε να μας χαρίζει μερικές στιγμές ή ώρες απόλαυσης.

Πρώτος και καλύτερος ο βιολιστής Daniel Hope που ξεκίνησε δειλά μέσα απ'το σαλόνι του σπιτιού του να δίνει συναυλίες με λίγους και εκλεκτούς καλλιτέχνες στο κανάλι Άρτε. Την εκπομπή του την ονόμασε Hope at Home, κάνοντας λογοπαίγνιο με το όνομά του και την κατάσταση που μας ήθελε όλους κλεισμένους στο σπίτι. Βιρτουόζος ο ίδιος, φιλοξένησε μουσικούς και ηθοποιούς που έδωσαν υπέροχες παραστάσεις. Συνεχίζει ακόμα τα Σαββατοκύριακα, μόνο που τώρα βγαίνει από το σπίτι και πηγαίνει σε διάφορα άλλα μέρη όπου τον καλούν. Δεν είναι υπερβολή να πω ότι χάρη στον κύριο Hope και τους καλεσμένους του συνειδητοποίησα για πρώτη φορά και την θεραπευτική αξία της μουσικής. Οι εκπομπές του έδιναν πράγματι ελπίδα μέσα στην κλεισούρα και την ανασφάλεια.

Στο τουίττερ ανακάλυψα τους Actors of Dionysus, τους Ηθοποιούς του Διονύσου, και την ψυχή τους την Tamsin Shasha, η οποία κάθε μέρα επί τρεις μήνες σχεδόν, παρουσιάζει την καθημερινή δόση αρχαίων Ελλήνων και Λατίνων συγγραφέων. Διαβάζει μικρά αποσπάσματα από την Ιλιάδα, από τον Σοφοκλή, τον Ευριπίδη, την Σαπφώ και άλλους, στα αγγλικά ενώ τα Σαββατοκύριακα καλεί διάφορους καθηγητές της κλασσικής φιλολογίας να διαβάσουν κι αυτοί ό,τι έχουν επιλέξει. Υπέροχες ερμηνείες, εκλεκτές, μια όαση για όσους αναζητούν κάτι με ποιότητα.

O Maurizio Marchini ήταν ο τενόρος που έκανε την Ιταλία να τραγουδάει στα μπαλκόνια στην διάρκεια των πιο κρίσιμων και ζοφερών στιγμών. Ήταν αυτός που ήξερε πότε να θρηνεί για τους ανθρώπους που χάθηκαν και πότε να δίνει ελπίδα στους συμπολίτες του. Από το μπαλκόνι του στην Φλωρεντία τραγούδησε όλες τις διάσημες άριες του ιταλικού μελοδράματος, με ιδιαίτερη προτίμηση στο Nessun dorma από την Turandot. Έδωσε συνεντεύξεις σε ξένα δίκτυα με συνοδεία την γυναίκα, το παιδί του και την γάτα του.

Την Róisín Curé την ανακάλυψα πρόσφατα, αφού τέλειωσε η απομόνωση. Η Ιρλανδέζα ζωγράφος αποτύπωσε στις ακουαρέλλες της τα υπέροχα τοπία που την περιτριγυρίζουν και κέρδισε ένα βραβείο για το άλμπουμ που φιλοτέχνησε με θέμα την καραντίνα. Τα απλά αντικείμενα του σπιτιού της, τα γλαστράκια της, αλλά και η οικογένειά της γίνονται χάρμα οφθαλμών χάρη στη ματιά της, το ταλέντο της και τα ωραία χρώματα που χρησιμοποιεί. Αξίζει να αναζητήσετε το μπλογκ της.

Όλοι οι παραπάνω, μαζί με κάποιες influencers ή τέλος πάντων μέλη της δικτυακής κοινότητας, μου έδιναν χαρά και κουράγιο με τις αναρτήσεις τους στην διάρκεια αυτών των δύσκολων στιγμών.

Κείμενο: Λητώ Σεϊζάνη

Πηγή Φωτογραφίας: https://roisincure.com/wp/drawing-in-the-cracks/


Εκτύπωση   Email