Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Ελληνική οπερέτα | Θεόφραστος Σακελλαρίδης

Μουσική

Η πιο γνωστή ελληνική οπερέτα είναι χωρίς αμφιβολία «Ο Βαφτιστικός» του Θ.Σακελλαρίδη που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1918. 

Τρίπρακτη οπερέτα στην οποία ο συνθέτης εκτός από τη μουσική, έγραψε και το λιμπρέτο όπως και τους στίχους. Περιλαμβάνει υπέροχες άριες που οι παλιότεροι τις τραγουδούσαν συνεχώς και έτσι τις μάθαμε κι εμείς οι νεώτεροι. Μια ταλαιπωρημένη κόπια, η οποία παίζεται καμμιά φορά στην ελληνική τηλεόραση, μας δείχνει τον Αλέκο Αλεξανδράκη νεότατο να ερμηνεύει στην κινηματογραφική μεταφορά της οπερέτας τον πρωταγωνιστικό ρόλο με μια φωνή στο τραγούδι που δεν ανήκει στον ίδιο αλλά στον τενόρο Πέτρο Επιτροπάκη.  Ο γυναικείος κεντρικός ρόλος ταυτίστηκε στη συνείδηση του κοινού (όχι μόνο λόγω της ταινίας αλλά και της μεγάλης επιτυχίας που είχε στις πάμπολλες παραστάσεις της Λυρικής) με την πληθωρική Ανθή Ζαχαράτου.

Στο λήμμα «Θεόφραστος Σακελλαρίδης» η ελληνική Βικιπαίδεια δίνει ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και το πλούσιο έργο του συνθέτη που γεννήθηκε στην Αθήνα στις 7 Σεπτεμβρίου του 1883 και πέθανε πάμπτωχος στις 2 Ιανουαρίου 1950 επίσης στην Αθήνα όπου κηδεύτηκε δημοσία δαπάνη.

Απολαύστε δυο κομμάτια από τον «Βαφτιστικό»:

 

Πρώτη παρουσίαση : www.peopleandideas.gr

Εκτύπωση